Granenmarkt 2021

winter tarwe - agri

Inside Granen

Hoog prijsniveau tarwe eist zijn tol

Na een uitzonderlijke week is de tarwemarkt op zoek naar het 'nieuwe normaal'. Een term die inmiddels dubbel beladen is. Daarbij is het vooral de vraag of een structureel prijsniveau boven de €300 per ton haalbaar is. Ook de fysieke markt stijgt door.
29 November 2021

Marktflits Granen

Komt de tarwemarkt tot bedaren?

Het tarwecontract op de Matif sloot vorige week weer onder de €300 per ton. Ondertussen wordt op het zuidelijk halfrond weer volop tarwe geoogst. Brengt dit de markt tot bedaren?
29 November 2021
Boerenbusiness

Inside Granen

Tarwe-achtbaan heeft eindstation bereikt

De Europese termijnmarktnotering voor tarwe heeft een fikse achtbaanrit achter de rug. Vanmiddag (26 november) noteert het contract weer beneden de €300 per ton en is ook de kans groot dat de slotkoers onder dit niveau komt te liggen. Welke lessen kunnen we trekken uit deze enerverende week op de tarwemarkt?
26 November 2021
bewaring tarwe - agri

Inside Granen

300 euro blijft een brug te ver voor tarwe

Het prijsniveau van €300 per ton werd donderdagmiddag 18 november weer kortstondig aangetikt, nadat het decembercontract voor tarwe op de Matif aan het begin van deze week nog fors moest inleveren. De koers sloot uiteindelijk €3 lager. Hoe lang duurt het nog voor we €300 als eindbedrag op de borden gaan zien?
19 November 2021

Marktflits Granen

Tarwe leidt de grondstoffenmarkt

Nieuwe cijfers en vooral een aangescherpt Russisch exportbeleid hebben de Europese tarwemarkt afgelopen week aan het niveau van €300 laten proeven. Daarmee leidt deze commodity de grondstoffenmarkt en is ook bij andere producten een opwaartse trend zichtbaar.
15 November 2021
foodbusiness brood bakkerij graan - food

Inside Granen

Dure tarwe, maar wie betaalt de rekening?

Het huidig niveau van de tarweprijzen zorgt ervoor dat kopers van deze tarwe steeds meer hun onvrede uiten. Het piept en kraakt in de exportmotor. Vooral Egypte moet steeds beter zijn best doen om het financieel rond te rekenen. Zorgen de kopers uiteindelijk voor een onverwachte prijsdaling dit seizoen?
8 November 2021

Marktflits Granen

Granenmarkt afwachtend op nieuwe cijfers

De Europese en Amerikaanse termijnmarkten voor granen noteerden vrijdag 5 november significant lager, wat deels met een technische correctie heeft te maken. De granenmarkt is daarnaast in afwachting van het Wasde-rapport dat deze week verschijnt.
8 November 2021
zon tarwe - agri

Inside Granen

Waarom de tarweprijs niet verder doorstoot

Na het record eerder deze week noteert tarwe op de termijnmarkt Matif weer iets lager. Er is sprake van een realiteitscheck in de markt nadat de koers in rap tempo met €9,75 was toegenomen. Zit een nieuwe stijging er nog wel in of heeft de markt zijn plafond bereikt?
5 November 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden