Voermarkt 2021

regen melkveebedrijf nederland percelen

Inside Voer

Fouragehandel wacht op omslag in het weer

Er is niet veel handel op de ruwvoermarkt. De graan- en grasoogst liggen grotendeels stil door het wisselvallige weer. Aanbod van stro is daarom beperkt en er komt ook weinig nieuw hooi en kuilgras op de markt. Een periode van vast weer zou de oogst en daarmee de handel flink helpen.
27 Juli 2021
stro tarwestro

Inside Voer

Wat gaan de prijzen van het nieuwe stro doen?

De ruwvoerhandel staat op een laag pitje. Er gebeurt wel wat maar het is niet druk. Nieuw stro komt geleidelijk op de markt. Ook het eerste nieuwe graszaadhooi komt zo langzamer hand beschikbaar. Gaan de prijzen van de nieuwe oogst richting het meer jarige gemiddelde of blijft het onverminderd duur?
20 Juli 2021
kuilgras inkuilen

Inside Voer

Vast zomerweer welkom voor oogst gras en stro

De ruwvoerhandel is vrij tam. In gras is er meer aanbod dan vraag op het moment. Stro van de nieuwe oogst moet nog op de markt komen, waarvoor vast zomerweer helpt. Bijproducten blijven redelijk goed gevraagd, deels als vervanging van relatief dure brokken.
13 Juli 2021
stro strobalen frankrijk

Inside Voer

Goede vraag bijproducten en wachten op nieuw stro

Op de ruwvoermarkt is weinig beweging. Gras is ruim beschikbaar en met het huidige weer groeit het gras ook goed, waardoor er niet veel vraag is. Voor stro en graszaadhooi is het vooral wachten op de nieuwe oogst. De vraag naar bij- en restproducten blijft goed overeind.
6 Juli 2021
grasbalen biologisch persen

Inside Voer

Gras voldoende, veehouder durft te wachten

Afwachten lijkt het devies onder melkveehouders op de ruwvoermarkt. Gras is er voldoende beschikbaar en vormt op de meeste bedrijven de basis van het rantsoen. De directe noodzaak voer te kopen ontbreekt, waardoor de agrarisch ondernemers durven te wachten op een eventuele prijsdaling.
29 Juni 2021
gras koeien ruwvoertour2020

Inside Voer

Veel gras op de markt, wanneer komt nieuw stro?

Op de ruwvoermarkt is gras ruim voorhanden en zijn producten als snijmaïs en stro flink aan de prijs. Veehouders kopen daarom maar beperkt voer bij.
22 Juni 2021
hooi ruwvoertour2020

Inside Voer

Hoge ruwvoerprijzen helpen de handel niet

Het is niet wild in de ruwvoerhandel. Voor veehouders is het een drukke tijd waardoor er wat minder aandacht is voor de fouragehandel. Wat nodig is gebeurt gewoon maar op extra werken zitten de meeste veehouders nu niet te wachten. De relatief hoge voerprijzen helpen de ruwvoerhandel ook niet bepaald. “Je moet er behoorlijk aan trekken op het moment”, volgens verschillende handelaren. Daar komt nog bij dat er volop gras beschikbaar is. Veehouders zitten in een spagaat. Een topproductie met relatief duur voer, of de laatste kilo’s melk laten schieten en wat meer gras voeren.
15 Juni 2021
weidehooi

Inside Voer

Stro raakt op en eerste hooi komt op de markt

De ruwvoerhandel loopt wat moeizamer dan de afgelopen weken. Verkopers horen verhalen over krappe voorraden van vooral van hooi en stro en willen daarom niet zakken in prijs. Kopers vinden het voer juist aan de dure kant en stellen aankopen uit of kopen maar relatief kleine hoeveelheden.
8 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden