Voermarkt 2021

gras grasland melkveebedrijf schudden grasoogst

Inside Voer

Vraag kuilgras neemt wat af, stro blijft gezocht

Veehouders zijn druk met gras op het moment. De handel in kuilgras en snijmaïs is daardoor wat rustiger in vergelijking met de afgelopen weken. Wel blijft relatief veel vraag naar stro en bijproducten.
1 Juni 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien

Inside Voer

Goed voer blijft in trek ondanks hoge prijzen

Goed voer blijft gevraagd. Vooral producten om de weken te overbruggen tot dat de eerste snee geconserveerd zijn gezocht door veehouders. Het aanbod van ruwvoer is echter schraal volgens verschillende fouragehandelaren.
25 Mei 2021
gras melkveebedrijf kuilgras grasbalen kuilvoer

Inside Voer

Iets hogere melkprijs voor betere handel ruwvoer

Kwalitatief goed voer blijft schaars en duur op de markt voor ruwvoer. Een iets hogere melkprijs kan de handel wat vlot trekken, zo laten fouragehandelaren doorschemeren. Want goed voer voor een beetje redelijke prijs inkopen, valt niet mee. Wat doen de DCA Indicatieprijzen?
18 Mei 2021
gras grasland maaien ruwvoer kuilgras

Inside Voer

Ruwvoer blijft duur en veehouders zijn voorzichtig

Relatief hoge voer prijzen en voorzichtige veehouders blijven de ruwvoermarkt kenmerken. Er wordt wel ruwvoer verhandeld maar echt druk is het niet volgens de meeste handelaren.
11 Mei 2021
veevoer gras koeien ruwvoer

Inside Voer

Nog geen omslag op de ruwvoermarkt

Veehouders blijven voorzichtig met het met het aankopen van extra ruwvoer. De handel loopt volgens verschillende handelaren door, maar druk is het zeker niet. Er mag dan niet veel vraag naar ruwvoer zijn, er is ook een zeer beperkt aanbod van kwalitatief goed voer. Van een omslag op de ruwvoermarkt is vooralsnog geen sprake.
4 Mei 2021
stro strobalen

Inside Voer

Kwalitatief goed voer blijft aan de prijs

Er is niet veel handel in ruwvoer op het moment. Verschillende handelaren melden de handel wat moeilijker loopt dan een paar weken geleden. Het hoogst nodige voer wordt gekocht maar ook niet meer dan dat. Zeker nu het weer beter is en het gras eindelijk aan echt aan de groei lijkt te komen.
28 April 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer

Inside Voer

Ruwvoerhandel begint wat stroever te lopen

Er is weinig verandering in de ruwvoermarkt. Verschillende fouragehandelaren melden dat het niet druk is op het moment. Weinig aanbod, hoge prijzen en een matige liquide positie bij veel veehouders kenmerken de markt. Dat maakt veehouders afwachtend en de handel niet makkelijker. Er wordt wel wat gedaan maar niet veel. Op zich niet ongebruikelijk voor deze tijd van het jaar.
20 April 2021
ruwvoer perspulp

Inside Voer

Vooral handel in kleinere partijen ruwvoer

De ruwvoermarkt blijft stabiel. Hoewel er niet veel handel is, geven de handelaren aan dat die handel wel goed doorloopt. Door de hogere prijzen kopen veehouders over het algemeen kleinere hoeveelheden bij. Daar komt bij dat veel veehouders hopen dat het gras snel echt aan de groei komt.
13 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden