Voermarkt 2021

melkveebedrijf koeien voeren Agrifoto2

Analyse Voer

Ruwvoermarkt kabbelt richting de jaarwisseling

Wat moet gebeuren gebeurt en verder 'is het niet de tijd om veel overhoop te halen' zoals een handelaar het verwoorde. Het zijn vooral de leveringen van bijproducten die doorlopen omdat de betreffende fabrieken door draaien. Toch is ook hier merkbaar dat er niet op de volle capaciteit wordt gewerkt.
28 December 2021
kuilgras voeren

Analyse Voer

Kerst zorg voor extra drukte op de ruwvoermarkt

Het is iets drukker in de handel in ruwvoer deze week. Dat heeft niet zozeer te maken met een toenemende vraag maar met leveringen die naar voren gehaald worden om de week tussen kerst en oud en nieuw te ontlasten.
21 December 2021
stro strobalen

Analyse Voer

Goede vraag naar bijproducten en stro

Bijproducten en in iets mindere mate stro, daar zit de meeste handel in op het moment. In hooi, kuilgras en maïs is het aan de rustige kant, melden verschillende fouragehandelaren. Het vaste werk loopt goed door, maar er komen relatief weinig 'tussendoorklusjes' bij. Dat is een veel gehoorde opmerking deze week.
14 December 2021
veevoer voer melkveebedrijf koeien ruwvoer voeren

Analyse Voer

Voor goed ruwvoer zijn makkelijk kopers te vinden

De handel op de ruwvoermarkt loopt zoals gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. De normale handel blijft doorlopen maar verder is het wat tam volgens verschillende fouragehandelaren. Uitzondering blijven nog steeds de bijproducten, daar staan de gegadigden voor te dringen.
7 December 2021
voer melkveebedrijf koeien

Inside Voer

Veehouders investeren weer wat meer in voer

De melkprijzen lopen wat op en dat motiveert veehouders weer wat meer te focussen op maximale productie en iets minder op de laagste voerkosten volgens verschillende fouragehandelaren. De gras- en maïskuilen vragen op verschillende bedrijven toch wel aanvulling om het rantsoen te optimaliseren en de koeien goed aan de melk te houden dit seizoen.
30 November 2021
Albert Weersmann

Interview Albert Weersmann

Ems-Vechte: 'Mengvoer alleen maakt je kwetsbaar'

In enkele jaren veroverde nieuwkomer Raifeissen Ems-Vechte een marktaandeel van 140.000 ton mengvoer per jaar in ons land. Naast mengvoer is deze Duitse coöperatie ook bank en akkerbouwtoeleverancier. Door een Nederlandse bril bekeken een unieke combinatie.
30 November 2021
ruwvoer perspulp Agrifoto3

Inside Voer

Hoge graanprijzen werken door in ruwvoermarkt

De handel in ruwvoer loopt vrij soepel op het moment volgens verschillende fouragehandelaren. De vraag naar voer is er dus zoeken naar klanten is niet nodig. Vooral bijproducten vinden vlot een koper.
23 November 2021
melkveebedrijf kuilgras kuilvoer kuil

Inside Voer

Rantsoen vraagt her en der om aanvulling

De fouragehandel loopt gestaag door. Het normale werk loopt goed maar echt druk is het niet volgens de meeste handelaren. De markt is daarmee zoals je mag verwachten rond deze tijd van het jaar.
16 November 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief