Voermarkt 2021

veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek

Inside Voer

Prijzen hebben beperkte invloed op vraag naar voer

De handel in ruwvoer loopt zoals gebruikelijk voor deze tijd van het jaar. Een belangrijk deel van de veehouders hebben voldoende wintervoorraad opgebouwd en zijn maar beperkt aan de markt om voer bij te kopen. 'We hebben goed ons werk maar echt druk is het niet', is een veel gehoorde opmerking van fouragehandelaren deze week.
9 November 2021
voer melkveebedrijf koeien voerhek

Inside Voer

Grootste drukte achter de rug op de ruwvoermarkt

Met het afronden van de maïsoogst wordt het weer wat rustiger op de ruwvoermarkt. De handel in bijvoorbeeld hooi en stro loopt lekker door volgens verschillende handelaren maar het is niet overdreven druk. Uitzondering hierop zijn de bijproducten, die blijven goed in trek.
2 November 2021
melkveebedrijf ruwvoer maiskuil kuilmais Agrifoto3

Inside Voer

Bijproducten trekken de kar op ruwvoermarkt

De drukte rondom de snijmaïsoogst begint af te zwakken. In de vraag naar bijproducten is een dergelijke trend niet te bespeuren. Voor kuilgras zijn kopers mits de kwaliteit goed is. De handel in hooi en stro is daarentegen rustig, zoals gebruikelijk voor deze tijd van het jaar.
26 Oktober 2021
mais snijmais Agrifoto

Inside Voer

Flinke variatie in prijzen voor snijmaïs

Maïs staat nog steeds centraal in de ruwvoerhandel. Ook de belangstelling voor bijproducten blijft goed. De handel in hooi en stro is daarentegen rustig en bij kuilgras merken enkele handelaren dat veehouders voorzichtig zijn met aanbieden.
19 Oktober 2021
mais maisoogst

Inside Voer

Maïs en bijproducten beheersen de voermarkt

De ruwvoerhandel draait vooral om snijmaïs. Veehouders en loonwerkers zijn tussen de buien door druk met de oogst. Ook merken handelaren veel belangstelling voor rest- en bijproducten. Verschillende veehouders zoeken een betaalbare aanvulling op het rantsoen.
12 Oktober 2021
hakselen hakselaar maisoogst snijmais

Inside Voer

Handel in afwachting op snijmaisoogst

De ruwvoermarkt staat momenteel in het teken van de maisoogst die op steeds meer plekken is op gang is gekomen. Dat wakkert ook de vraag naar aardappelrestromen aan. Wat doen de prijzen? 
5 Oktober 2021
brok brokken varkensvoer

Inside Voer

Varkensbrok wordt nóg duurder

Nadat de prijzen van varkensbrok in augustus een klein stapje terug maakten, is deze maand de opwaartse lijn weer ingezet. En de stijging zet naar verwachting ook de komende maanden door.
30 September 2021
mais snijmais ruwvoertour2020 maiskolf

Inside Voer

Handel in nieuwe snijmaïs is nog tam

De snijmaisoogst staat op punt van beginnen. Een jaarlijks terugkerend fenomeen en een belangrijk moment voor veel melkveehouders. Hoe is de handel en wat doen de prijzen?
28 September 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief