Gewastour 2021

regen neerslag

Gewastour Weer - week 40

Regen laat aardappelrooier weer even in de schuur

Na een wisselvallige zomer kregen we (eindelijk) te maken met een lange droge periode. Alleen de laatste dagen van september verliepen uiterst nat en inmiddels hebben de meeste percelen aardappelen wel voldoende millimeters neerslag te verwerken gekregen.
7 Oktober 2021
aardappelen pootgoed aardappeloogst DeWulf

Gewastour aardappel - week 39

Aardappelrooien gaat vlot, maar minder piepers

Het aardappelrooien gaat in een rap tempo bij de Gewastour. De neerslag heeft veel goed gedaan en de aardappelen komen er mooi uit met weinig grond. Wel bevestigen de telers dat het aantal kilo's daadwerkelijk tegenvallen.
1 Oktober 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 39

Uienoogst 2021 verloopt vrijwel vlekkeloos

Met de weersomstandigheden van de afgelopen tijd verliep de uienoogst zonder al te veel problemen. Het gros van de uien is inmiddels van het land af en de laatste percelen zijn aan bod. De Boerenbusiness Gewastour laat duidelijk zien, waar het laatste perceel in het zwad ligt.
29 September 2021
aardappeloogst vroege aardappelen

Gewastour aardappel - week 38

Eerste aardappelperceel geoogst, maar regen nodig

Het rooien van het eerste aardappelperceel van de Gewastour 2021 van Boerenbusiness is een feit. Bij de andere telers staat het aardappelrooien op de planning, maar zij moeten (helaas) wachten tot de juiste omstandigheden. 
24 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour uien - week 38

Oogst zaaiuien nadert zonder problemen het einde

De oogst van de zaaiuien verloopt voorspoedig dit jaar. Het gros van de uien is inmiddels opgepakt en ligt achter de planken of is afland weggegaan. Langzaam maar zeker nadert de uienoogst het einde.
22 September 2021
aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 38

'Ik mis minstens 10% van mijn aardappelopbrengst'

Er heerst steeds meer onzekerheid over de opbrengst van fritesaardappelen. De kilo's lijken tegen te vallen en er zijn grote twijfels over de kwaliteit. Wat voor opbrengst behalen de aardappeltelers van de Gewastour gemiddeld en wat zijn de oorzaken daarachter?
22 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour Proefrooiing - week 37

Proefrooicijfers: oogst fritesaardappelen laag

De proefrooicijfers bevestigen het beeld dat aardappeltelers al vermoedden: Uit de proefrooiingen van de Gewastour blijkt dat de gemiddelde opbrengst van het ras Innovator een stuk lager ligt dan voorgaande jaren. De spreiding loopt van 34 tot 68 ton per hectare. 
16 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 37

Nagroei valt tegen, eerste aardappelpercelen klaar

Het aardappelgewas is de laatste week onwijs hard achteruit gegaan. Op de percelen is nauwelijks groen meer te zien en de nagroei valt daardoor behoorlijk tegen dit seizoen. Het doodspuiten van de eerste aardappelpercelen is eerder dan verwacht.
15 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden