Jaarcijfers 2021

ForFarmers

Nieuws Jaarcijfers

ForFarmers ziet volume krimpen en kosten stijgen

ForFarmers heeft een lastig jaar achter de rug. Hoewel de omzet steeg, als gevolg van in de keten doorgegeven hoge prijzen voor grondstoffen, zorgde een stijging van de kosten voor flink lagere marges en gedaalde EBITDA. Het concern voorziet hoge kosten voor grondstoffen en energie door de 'zorgwekkende situatie in Rusland en Oekraïne.'
24 Februari 2022
OCI

Nieuws Jaarcijfers

OCI profiteert van goed geprijsde meststoffen

OCI, producent van onder andere kunstmest, heeft de winstcijfers over 2021 sterk zien verbeteren ten opzichte van het jaar ervoor. Hoewel het chemieconcern de verkochte volumes licht terug zag lopen, zorgden hogere verkoopprijzen voor een flinke impuls van het resultaat.
15 Februari 2022
banken financieel rabobank

Nieuws Jaarcijfers Rabobank

Nieuwe berekening maakt krediet boeren onzichtbaar

Het krediet dat Rabobank heeft uitstaan in de food- en agrisector is in 2021 met 8% gegroeid naar 102,9 miljard, maar het bedrag dat uitstaat bij Nederlandse boeren en tuinders daalde juist. Van €40,3 miljard in 2020 naar €35,7 miljard.
10 Februari 2022
spruiten Agrifoto Zuid-Holland Hoeksche Waard

Nieuws CZAV

Winst van CZAV bijna verdrievoudigd

De CZAV sluit het boekjaar 2020/2021 af met een winst van €6,5 miljoen. Vorig jaar bedroeg de winst €2,3 miljoen. Van de boekwinst is de nakorting en de ledentoeslag na de verkoop van de supermarktactiviteiten al af zo heeft de coöperatie vandaag vrijdag 14 januari bekend gemaakt.
14 Januari 2022
euro

Nieuws Accountant

Accon avm in de problemen door fouten in boeken

Accon avm heeft Guus Delger geschorst. 'Hij is in zijn rol als CEO en voormalig CFO eindverantwoordelijk voor de ontstane situatie, die nog nader onderzocht wordt', schrijft de accountantsorganisatie op haar website. Accon avm - geen onbekende in de agrarische sector - doelt daarmee op financiële onregelmatigheden. Het FD heeft het over 'mogelijke boekhoudfraude'.
24 November 2021
ploegen

Nieuws CZAV

CZAV boekt solide resultaat in turbulente markt

De coöperatie CZAV blikt tevreden terug op het afgelopen boekjaar dat loopt van oktober tot en met september. Onder meer een gestaag oplopende kunstmestmarkt en extra omzet in gewasbeschermingsmiddelen hebben in positieve zin bijgedragen aan het resultaat van de coöperatie.
19 November 2021
ForFarmers

Analyse ForFarmers

De gifbeker in Lochem moet helemaal leeg

ForFarmers zit in de hoek waar de klappen vallen. Door uitdagende marktomstandigheden durft de beursgenoteerde veevoerreus uit Lochem zich niet meer aan prognoses te branden. Daarmee worden beleggers in het ongewisse gelaten. Na publicatie van de derde kwartaalcijfers dook de koers zelfs tot een nieuw dieptepunt onder de €4 per aandeel.  
2 November 2021
HZPC Gerard Backx

Inside Jaarcijfers

Pootgoedhandelshuis HZPC boekt geen winst én verlies

Pootgoedhandelshuis HZPC in Joure heeft het boekjaar 2020/21, die loopt tot 1 juli, zonder winst en verlies afgesloten. Het concern meldt een resultaat van welgeteld 0 euro. HZPC meldt echter wel een stijgende afzet en oordeelt een competitieve uitbetalingsprijs te hebben gerealiseerd voor de telers.
8 Oktober 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief