FAO

graankorrels graanverwerking graan - food

Nieuws FAO

FAO: Aanpassing Europees landbouwbeleid begrijpelijk

Het is begrijpelijk en legitiem dat de Europese Unie het eigen landbouwbeleid nog eens goed tegen het licht houdt en beziet wat er nodig is om te zorgen voor een strategische autonomie. Dit zegt Maurizio Martina, plaatsvervangend directeur van de wereldvoedselorganisatie FAO en voormalig minister van landbouw van Italië.
11 April 2022
supermarkt Lays

Nieuws Voedselprijzen

Voedselprijsindex stijgt naar nieuw record

De benchmark van de Food and Agriculture Organization voor de wereldvoedselprijzen is afgelopen maand naar een nieuw record gestegen: 140,7 punten (+3,9%). Deze stijging wordt aangevoerd door hogere prijzen voor plantaardige oliën en zuivelproducten, zo meldt de voedselorganisatie van de Verenigde Naties deze week. Een verdere stijging is niet uitgesloten, omdat de Russische invasie in Oekraïne voor de maand februari slechts gedeeltelijk is meegenomen.
7 Maart 2022
tarweoogst tarwe - agri

Nieuws FAO Food Index

'Prognose tarweproductie hoger door gunstig weer'

De FAO heeft haar prognose voor de tarweproductie naar boven bijgesteld. De wereldvoedselorganisatie wijst op gunstige weersomstandigheden op het noordelijk halfrond. Een grote toename van de productie wordt vanwege de hoge kosten echter niet verwacht.
5 Februari 2022
slachterij varkensvlees vleesverwerking

Nieuws Vlees

FAO: vleesproductie stijgt tot 2030 stevig

De productie en consumptie van vlees neemt tot 2030 stevig toe. Dit verwacht de Wereldvoedselorganisatie FAO in haar nieuwe outlook voor agrarische commodity's. Drijvende kracht achter deze stijging is de groei van de wereldpopulatie en stijgende inkomens.
16 Juli 2021
supermarkt Albert Heijn vlees

Inside Vlees

FAO: Vleesproductie stijgt wereldwijd in 2021

De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) verwacht dat de wereldwijde vleesproductie in 2021 stijgt. Zowel de productie van varkens- en rundvlees neemt toe. De wereldwijde handel in vlees neemt daarentegen juist af.
28 Juni 2021
haven graanexport

Nieuws Voedselimport

FAO waarschuwt voor record aan importkosten

De Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) waarschuwt ervoor dat de wereldwijde kosten van voedselimport dit jaar flink stijgen. Naar verwachting stijgen de importkosten dit jaar naar een nieuw record en importeert China meer mais.
14 Juni 2021
grafiek

Nieuws FAO Voedselindex

Hogere voedselprijzen door duurdere grondstoffen

De wereldvoedselprijzen zijn in mei verder gestegen. Dat blijkt uit de indexcijfers van de Wereld Voedsel Organisatie (FAO) die maandelijks worden gepubliceerd. Het is voor de 12e maand op rij dat de prijzen van een stijging laten zien. De FAO Index steeg bovendien het snelst in zeker 10 jaar tijd.
8 Juni 2021
akkerbouw windenergie windturbine windmolen energie platteland kavelpad

Nieuws WUR

Blockchain gebruiken tegen verandering klimaat

Blockchaintechnologie is veelbelovend om effectief klimaatbeleid in de agrarische sector te ondersteunen.De efficiëntie, transparantie en traceerbaarheid van het uitwisselen van informatie, wat blockchain in basis betekent, kunnen worden ingezet om verandering van het klimaat tegen te gaan. 
29 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden