Melk

melk koeien melkverwerking frankrijk melktransport

Nieuws Melk

Milcobel weet uittreders niet te stoppen via rechter

Coöperatie Milcobel verliest een tweede rechtszaak in haar poging om uittreders tegen te houden. Het hof van beroep vindt de belemmeringen die Milcobel opwerpt onwettig.
3 September 2021
leerdammer Bel Leerdammer Groupe Bel

Nieuws Melk

Bel Leerdammer sluit aan in rij prijsverhogingen

Kaasmaker Bel Leerdammer sluit met een melkprijsverhoging voor september aan bij de meerderheid van verwerkers en het heersende marktsentiment.
3 September 2021
melk foodbusiness

Inside Melk

Sterke vraag trekt zuivelmarkt omhoog

De zuivelprijzen op de Noordwest-Europese markt blijven stijgen. Bij enkele vloeibare producten zelfs versneld. De DCA-zuivelnoteringen stijgen verder.
2 September 2021
FrieslandCampina melktransport

Nieuws Import

Zuivelhandel ziet daling Britse invoer uit EU

De zuivelhandel tussen de EU en het VK loopt sinds de Brexit al niet optimaal, maar dreigt volgens handelsorganisatie Eucolait de komende maanden nog moeizamer te gaan verlopen.
1 September 2021
supermarkt Plus

Nieuws Melk

Plus maakt zuivel huismerk helemaal biologisch

Alle verse melk en karnemelk in een literpak van het huismerk van Plus zijn vanaf deze week standaard biologisch. vanaf eind juli volgt de yoghurt en medio september de 0,5 liter pakken. De klant blijft dezelfde prijs betalen en de boeren krijgen de meerprijs die bij biologisch past, stelt de supermarkt.
30 Juni 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

Duitse melkaanvoer lager, in Italië iets hoger

De Duitse melkaanvoer bleef over maart achter bij vorig jaar. Net als in de omringende landen speelde het koele weer waarschijnlijk een rol. De melkflush komt later op gang. Italiaanse veehouders produceerden in maart 2021 iets meer melk dan het jaar ervoor.
20 Mei 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkveehouders NZ hebben vertrouwen in toekomst

Agrarische ondernemers in Nieuw-Zeeland kijken met meer vertrouwen naar de toekomst. Vooral melkveehouders trekken het gemiddelde marktsentiment omhoog, zo blijkt uit de meest recente Rabobank Rural Confindence survey.
20 April 2021

Inside Melk

Anticipeert zuivelmarkt op heropening horeca?

De zuivelmarkt is deze week vrij stabiel, maar extra impulsen liggen in het verschiet met de mogelijke heropening van de horeca. Wordt hier op geanticipeerd door de markt en wat betekent dit voor de DCA-zuivelnoteringen? Chanti Oussoren vertelt hierover meer.
8 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden