Innovator

aardappelen pootgoed aardappeloogst DeWulf

Gewastour aardappel - week 39

Aardappelrooien gaat vlot, maar minder piepers

Het aardappelrooien gaat in een rap tempo bij de Gewastour. De neerslag heeft veel goed gedaan en de aardappelen komen er mooi uit met weinig grond. Wel bevestigen de telers dat het aantal kilo's daadwerkelijk tegenvallen.
1 Oktober 2021
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Elk aardappelras zijn eigen marktprijs

De prijsontwikkeling in de aardappelmarkt lijkt nieuwe impulsen te krijgen. Nu de start van de hoofdoogst in veel teeltgebieden is gemaakt, worstelen ook nog een behoorlijk aantal telers met de afzet van de midden-vroege contractaardappelen.
24 September 2021
aardappeloogst vroege aardappelen

Gewastour aardappel - week 38

Eerste aardappelperceel geoogst, maar regen nodig

Het rooien van het eerste aardappelperceel van de Gewastour 2021 van Boerenbusiness is een feit. Bij de andere telers staat het aardappelrooien op de planning, maar zij moeten (helaas) wachten tot de juiste omstandigheden. 
24 September 2021
aardappelen Innovator

Gewastour aardappel - week 38

'Ik mis minstens 10% van mijn aardappelopbrengst'

Er heerst steeds meer onzekerheid over de opbrengst van fritesaardappelen. De kilo's lijken tegen te vallen en er zijn grote twijfels over de kwaliteit. Wat voor opbrengst behalen de aardappeltelers van de Gewastour gemiddeld en wat zijn de oorzaken daarachter?
22 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 37

Nagroei valt tegen, eerste aardappelpercelen klaar

Het aardappelgewas is de laatste week onwijs hard achteruit gegaan. Op de percelen is nauwelijks groen meer te zien en de nagroei valt daardoor behoorlijk tegen dit seizoen. Het doodspuiten van de eerste aardappelpercelen is eerder dan verwacht.
15 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 36

Laatste kilo's groeien bij de aardappelen

Het slijten van het aardappelgewas gaat erg hard op dit moment. De eerste percelen het loodje leggen en anderen volgen snel. Aardappeltelers zien dat er nog wel kilo's groeien.
9 September 2021
aardappelen

Gewastour aardappel - week 35

Oogst fritesaardappelen gaat juist niet meevallen

Ondanks voldoende vocht en donker weer gaat het aardappelgewas hard achteruit. Ook lijken de kilo's tegen te vallen die de laatste tijd zijn bijgegroeid. Het lijkt lastig te worden om het 5-jarige gemiddelde te behalen voor de fritesaardappelen.
2 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 33

Kunst om aardappelloof groen en levend te houden

De aardappelpercelen van de Gewastour in midden en noord  Nederland hebben nog voldoende groeipotentie volgens de telers. Voldoende neerslag en het uitblijven van hoge temperaturen zijn de sleutel om die potentie te behalen.
20 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox