Suiker

suikerbieten

Analyse Suiker

Suikerproductie EU zal dalen door moeizame teelt

De suikerbietenteelt in Europa ondervindt de laatste jaren veel hinder door verschillende factoren. Niet alleen de krimp in het gewasbeschermingspakket maar ook de hitte en droogte hebben de laatste jaren hun impact gehad. Dat zal resulteren in een aanzienlijk lager Europese suikerproductie. In Nederland moeten telers haast maken om de kwaliteit te waarborgen.
8 December 2022
suikerbieten

Analyse Suiker

Suikerfabrieken EU verhogen bietenprijs weer

De prijzen die telers voor bieten vangen in Europa worden steeds zoeter. Dat terwijl er al flinke prijsstijgingen zijn geweest dit seizoen. Wat betreft de oogst van de bieten verloopt het in Nederland op rolletjes.
24 November 2022
suikerbieten bietenoogst

Nieuws Suikerbieten

Dit betalen Europese fabrieken voor suikerbieten

In heel Europa stijgen de suikerbietenprijzen flink voor 2022 en 2023. Suikerproducten hebben de sterk verbeterde suikermarkt kunnen verzilveren en dat telt door in de bietenprijs voor telers. Prijsverhogingen van 40% zijn daarmee niet ongewoon. Dat doen de Europese fabrieken met hun contracten?
15 November 2022
suikerbieten bietenoogst

Nieuws suikerbieten

Suikerbietverwerking op 35%, suikergehalte stabiel

De suikerbietenoogst verloopt dit jaar zeer vlot met goede cijfers. Inmiddels is ruim 35% van het geplande bietenvolume al verwerkt en het suikergehalte is redelijk stabiel de afgelopen weken. Voor het huidige seizoen is het perspectief voor de bietenprijs verbeterd.
4 November 2022

Interview Dirk de Lugt

‘52 euro wordt de bodem voor bietenprijs 2022’

Het rendement van de suikerbietenteelt ligt bij menig teler onder het vergrootglas, zeker nu de kostprijs van de teelt stijgt. Dirk de Lugt, voorzitter van coöperatie Royal Cosun, praat met Niels van der Boom over de ontwikkelingen op de suikermarkt, in het bietenteelt, het rendement en de bietenprijs. 
2 November 2022
suiker euro

Analyse suiker

Suikerprijs loopt weer op door lagere productiecijfers

De wereldwijde suikeropbrengsten bepalen de koers van de suikernotering op dit moment, welke mogelijk nog minder zijn dan eerder werd verwacht. Daarnaast leidde het tekort aan diesel voor problemen in de Europese suikerproductie.
13 Oktober 2022
suiker

Nieuws Suikerbieten

Suikerprijs ruim 80 euro boven niveau vorig jaar

De Europese suikerprijzen – die sinds eind vorig jaar in de lift zitten – blijven stijgen. Deze zomer lag de gemiddelde verkoopprijs ruim €80 per ton boven het niveau van een jaar geleden. Een lage koers van de euro versus de dollar en reaal zorgt ervoor dat Europese suiker aantrekkelijk geprijsd is.
3 Oktober 2022
suikerbieten bietenoogst

Analyse Suiker

Veel tonnen bieten, suiker valt wat tegen

De suikernoteringen laten een wisselend beeld zien. In Londen staat de prijs licht onder druk terwijl in New York de koers in de lift zit. Analisten kijken naar twee belangrijke ontwikkelingen die de markt beide een andere richting op duwen.
30 September 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden