Dossier Fritestekort

frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Nederland profiteert van Australisch fritestekort

Consumenten in Australië moeten diep in de buidel tasten voor een zakje chips of portie frites. Door een kletsnat groeiseizoen is de aardappeloogst langs de oostkust gedecimeerd. Exporteurs van bevroren aardappelproducten uit het kleine Nederland profiteren daar weer van. David is zo Goliath aan het bevoorraden om in Bijbelse termen te spreken.
13 Februari 2023
frites aardappelverwerking frituren

Nieuws Aardappelen

Zuid-Afrika hindert fritesimport niet langer

De Zuid-Afrikaanse handelscommissie ITAC heeft geen nieuwe antidumpingheffing op Europese frites ingesteld. Belgische, Nederlandse en Duitse frites kunnen het land weer binnen zonder forse prijsverhogingen. Toch is het laatste woord nog niet gesproken. Hoe dat zit lees je in dit artikel.
10 Februari 2023
frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Australië stevent af op fritestekort

Frites, chips en andere aardappelproducten kunnen de komende maanden wel eens moeilijker te krijgen zijn in Australië. En als ze te krijgen zijn moet de consument zich voorbereiden op hogere prijzen. Daarvoor waarschuwen verschillende bronnen uit de verwerkende industrie bij news.com.au.
15 December 2022
frites

Nieuws Aardappelen

Opnieuw dreigend fritestekort in Zuid-Afrika

Terwijl de lokale aardappeloogst in Zuid-Afrika dit seizoen redelijk goed is, kampt het land opnieuw met een tekort aan frites. Antidumpingheffingen zorgen ervoor dat Europese fritesexporteurs met fikse heffingen te maken hebben. Daarmee verdubbelt of verdriedubbelt de toch al hoge fritesprijs. Inmiddels gaan geluiden op dat de heffingen snel moeten worden afgeschaft.
17 November 2022
frites aardappelverwerking

Nieuws Frites

Fastfoodketens hebben nog frites tekort in Zuid-Korea

Fastfoodketens McDonald's en Lotteria hebben nog steeds moeite aan voldoende frites te komen voor de Zuid-Koreaanse markt. De oorzaak zijn de verstoorde logistieke ketens en weersextremen in de Verenigde Staten.
20 April 2022
frites McDonalds

Nieuws Aardappelen

Fritestekort in Azië is nog niet opgelost

De fastfoodketens McDonald's en het Japanse Lotteria hebben nog steeds moeite om aan voldoende frites te komen voor de Zuid-Koreaanse markt. De oorzaak zijn de verstoorde logistieke ketens door corona en weersextremen in de VS, de belangrijkste leverancier voor frites.
20 April 2022
frites patatje oorlog

Analyse Aardappelen

Fritesbakkers staan voor grote uitdagingen

Waar eerst het coronavirus tot hoofdbrekens leidde bij de aardappelverwerkende industrie, rolt de sector nu door naar een nog grotere uitdaging: de oorlog in Oekraïne. De vraag naar frites tot uitbreiding geleid. Een fijnmazig logistiek netwerk is van groot belang, voor zowel je aardappelen als voor andere grondstoffen die nodig zijn voor het produceren van frites.
4 Maart 2022
aardappelen frites aardappelverwerking

Analyse Aardappelen

Het ware verhaal achter het wereldfritestekort

Fastfoodketens als McDonalds en KFC moeten wereldwijd steeds vaker nee verkopen wanneer klanten een portie frites bestellen bij hun burger of kippenvleugeltjes. Vooral verre bestemmingen in Azië en Afrika worden geraakt. Is er inderdaad een groot tekort aan frites of liggen andere factoren ten grondslag aan dit vermeende fritestekort?
9 Februari 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden