Data Gewastour

Gewastour 2023

Gewastour Aardappel - week 33

Eerste aardappelpercelen beginnen te slijten

Ondanks de late start van het groeiseizoen begint de klad er toch al behoorlijk in te komen op de percelen met Innovator. Niet zo gek dat de MH-bespuiting er op meerdere percelen dan ook al gaat. Ook phytophthora sluimert rond en zorgt voor een extra ronde met de veldspuit, vertellen de telers die deelnemen aan de Boerenbusiness Gewastour.
18 Augustus 2023
Gewastour 2023

Gewastour uien - week 33

Uien beginnen te strijken, vrees voor snellere slijtage

De eerste gewastour percelen liggen gestreken. Verschillende telers hebben afgelopen week MH gespoten op hun uien. De uien telers zijn benieuwd hoe lang het gewas nog vitaal blijft met de hoge temperaturen opkomst vanaf komend weekend.
17 Augustus 2023
aardappelen Gewastour 2023

Gewastour Aardappelen

Proefrooiing: lage oogst Innovator dicht bij 2021

De gemiddelde opbrengst van de fritesaardappel Innovator ligt in week 32 duidelijk lager dan voorgaande seizoenen. Dat blijkt uit de jaarlijkse proefrooiingen op percelen van telers van de Boerenbusiness Gewastour. De lage cijfers die uit de bus rollen zijn vergelijkbaar met het seizoen 2021. De spreiding in tonnen is echter groot, waarbij de mogelijkheid tot beregenen ook dit jaar loont in het aantal tonnen per hectare. 
11 Augustus 2023
aardappelperceel Gewastour 2023

Gewastour Week 27 Aardappelen

Knolzetting en gewasstand verschillen dit jaar enorm

Nu de aardappelen groeien en ook de eerste knollen zijn gevormd, kan er worden vergeleken hoe de aardappelen er bij staan ten opzichte van voorgaand seizoen. Door het late voorjaar dit jaar hoe staan we erop vergeleken met vorige jaar. Hoe staan de aardappelen er zit jaar op door het late voorjaar op de verschillende grondsoorten?
7 Juli 2023
droogte uien beregening

Gewastour Weer - Week 27

Gewassen met historisch droge maand de zomer in

In de maand juni hebben akkerbouwers weinig neerslag en veel zonuren meegemaakt.  Wat ervoor zorgde dat het steeds droger werd op het land. Dit zorgt ervoor dat gewassen achterblijven in groei en topoogsten dit jaar er niet inzitten. De maand juni is de warmste en zonnigste juni gemeten sinds 1901.
3 Juli 2023
uien

Gewastour uien - week 25

In beeld: zo ver loopt de groei van de uien achter

Door de latere zaai, gevolgd met schraal weer en nu droogte hebben de zaaiuien een flinke groeiachterstand opgelopen vergeleken andere jaren. De vraag is echter hoe ver deze achterstand is. Met afbeeldingen van andere jaren uit de Gewastour is te zien dat de achterstand aardig is opgelopen
22 Juni 2023
aardappelen poten Gewastour 2023

Gewastour aardappel - week 21

Aardappelen eindelijk in rap tempo de grond in

De meeste akkerbouwers zijn op het moment bezig met het poten van de aardappelen. Verschillende deelnemers van de gewastour hebben het gewastour perceel Innovators gepoot. Op het eerste gewastour perceel komen de aardappelen al boven.
24 Mei 2023
Gewastour 2023

Gewastour Arjen Jakobs

'Je moet uien niet te snel verwennen met de haspel'

Voor het zesde jaar op een rij organiseert Boerenbusiness de Gewastour. Ook dit jaar volgen wij tien akkerbouwers door heel Nederland in de teelt van gele zaaiuien. In deze serie bedrijfsreportages stellen wij de ondernemers voor. Deze keer: Arjen Jakobs uit Wezup (Dr).
10 April 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden