Kostprijs

A-Insights

Aangeboden door A-Insights

Supply chain-tekorten en kosteninflatie

De huidige kosteninflatie en de tekorten in de toeleveringsketen zijn ongekend. Dit is deels te wijten aan een plotselinge stijging van de vraag na het Covid-herstel, maar ook aan de monetaire inflatie en structurele onderinvesteringen in kritieke sectoren zoals de containervaart, mijnbouw en fossiele brandstoffen.
8 April 2022
Kweekvlees

Nieuws Vlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Een van de meest prominente producenten van kweekvlees in de Verenigde Staten lijkt in crisis. Upside Foods zag vorige maand twee topmensen stilletjes vertrekken. Onderzoekers twijfelen ondertussen steeds meer aan de marktperspectieven van vlees uit een bioreactor.
31 Oktober 2021
financieel data rekenen

Opinie Krijn J. Poppe

Kostprijsdenken weer helemaal terug

Al eeuwen letten agrarische ondernemers sterk op hun kosten, want aan de marktprijzen kan een boer immers niet veel doen. Gek eigenlijk dat kostprijzen van voedsel nog niet zo lang bestaan.
6 Oktober 2020
melken melkveebedrijf melkrobot Boerenbusiness

Achtergrond Melk

EMB: 'Er valt niet tegen de kostprijs op te melken'

Uit cijfers, die de European Milk Board (EMB) afgelopen week naar buiten bracht, blijkt dat Duitse melkveehouders nog altijd ver onder kostprijs produceren. Al langere tijd vraagt de koepelorganisatie aandacht voor deze, bijna uitzichtloze, situatie. Hoe is de situatie in Nederland?
17 Januari 2020
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Melkprijs bij lange na niet kostendekkend

De productiekosten van Duitse melkveehouders worden slechts voor 78% gedekt. Dat blijkt uit de laatste kwartaalcijfers die het European Milk Board (EMB) heeft gedeeld. De melkprijs lag in april op 34,56 cent per kilo, terwijl de kostprijs bijna 10 cent hoger lag. Ook Nederlandse melkveehouders produceren onder kostprijs. 
19 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden