Melkpoederprijzen

melkpoeder

Analyse zuivel

Poeders voelen zwakker, kaas geeft geen krimp

De DCA-notering voor magere melkpoeder houdt deze week verrassend genoeg stand, ook al zien veel handelaren een zwakkere markt en dalende prijzen. Het schetst een beetje de tweedeling in de markt, waar enerzijds de Europese afzet nog vrij sterk en stabiel is en anderzijds de extra-EU markt, waar het veel moeizamer gaat.
6 Mei 2022
melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Vraaguitval tackelt melkpoederprijzen

Kortgeleden konden de melkpoederprijzen maar één kant op, en dat was omhoog. Ondertussen is de markt spontaan uit vorm geraakt. Waarschijnlijk hebben de prijzen in de afgelopen maanden teveel voorschot genomen op de schaarste.
4 Mei 2022
kaas kaasproductie Hochwald

Analyse zuivel

Kaasmarkt blijft vast, dik vloeibaar schiet omhoog

De markt voor vaste zuivel laat een verdeeld beeld zien. De poederprijzen gaan verder omlaag, terwijl de kaasprijzen blijven stijgen. Ook boter is iets duurder geworden, maar dat gebeurt vooral in het kielzog van de room. Daarvan is de prijs, net als die van magere melkconcentraat, sterk omhoog geschoten.
22 April 2022
zuivel kaas kaasproductie

Analyse Melk

Kaas houdt de stemming erin op kalmere markt

Met vloeibare zuivel over de gehele linie iets in de min en de melkpoeders grotendeels stabiel, bleef deze week alleen kaas nog over als product waarbij de prijzen nog stappen omhoog zette.
8 April 2022
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Export minder belangrijk door lage melkaanvoer

De prijzen van magere melkpoeder zijn in de voorbije weken blijven stijgen, ondanks het feit dat de poederprijzen al op recordhoogte zitten. Met een niveau van zo'n €4.200 per ton is Europa daardoor niet meer echt concurrerend op de wereldmarkt. Zeker niet op verre bestemmingen.
6 April 2022
Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Boter is even de nieuwe room op spotmarkt zuivel

De markt voor vaste zuivel laat een duidelijk verdeeld beeld zien. Terwijl de poederprijzen het redelijk rustig aan doen - een plus van 1% of 2% is bijna het nieuwe normaal - gaan met name op de botermarkt de remmen los.
25 Maart 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sluit fabriek en 2 poedertorens

FrieslandCampina wil de fabriek voor dagverse zuivel in Rotterdam sluiten en de productie samenvoegen met die in Maasdam. Bovendien wil het bedrijf in Leeuwarden twee melkpoedertorens dicht doen. Beide stappen passen volgens het bedrijf in de geplande overgang naar een productpakket met meer focus op toegevoegde waarde.
17 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox