Melkpoederprijzen

Ausnutria

Nieuws Jaarcijfers 2021

Ausnutria ziet resultaat iets kalmer toenemen

Producent van kindervoeding Ausnutria heeft een omzetgroei gerealiseerd van ruim 11%. De brutowinst steeg nog harder. De onderneming groeit qua afzet vooral door in China en behaalt daar stevige winstmarges. Risico's moeten ondertussen goed worden gemanaged.
31 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Boter is even de nieuwe room op spotmarkt zuivel

De markt voor vaste zuivel laat een duidelijk verdeeld beeld zien. Terwijl de poederprijzen het redelijk rustig aan doen - een plus van 1% of 2% is bijna het nieuwe normaal - gaan met name op de botermarkt de remmen los.
25 Maart 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sluit fabriek en 2 poedertorens

FrieslandCampina wil de fabriek voor dagverse zuivel in Rotterdam sluiten en de productie samenvoegen met die in Maasdam. Bovendien wil het bedrijf in Leeuwarden twee melkpoedertorens dicht doen. Beide stappen passen volgens het bedrijf in de geplande overgang naar een productpakket met meer focus op toegevoegde waarde.
17 Maart 2022
melkpoeder

Nieuws melk

Spot- en termijnprijzen melkpoeder nek aan nek

De prijzen voor magere melkpoeder blijven gestaag verder stijgen. Werd vorige week bij DCA een magere melkpoeder-notering vastgesteld van €4.000 per ton voor melkpoeder  voor humane consumptie (food), deze week gaan de prijzen alweer verder omhoog. Ze wedijveren met de termijnmarkt om de hoogste notering.
14 Maart 2022
zuivel boter

Analyse Melk

Verhitte prijsrally's maken vaste zuivel weer duurder

De prijzen voor vaste zuivel, en dan met name die voor boter en poeders, zijn weer hard omhoog gegaan. Boter stal de show en sleurde voor de verandering nu eens de roomprijs mee omhoog, in plaats van andersom. De melkpoederprijzen bereikten of slechtten nieuwe psychologische barières en mozzarella kwam prijstechnisch naast Gouda.
11 Maart 2022
zuivel boter

Analyse melk

Markt vaste zuivel vindt weg verder omhoog

De markt voor vaste zuivel voelt deze week behoorlijk stevig aan, steviger eigenlijk dan de vloeibare zuivel. Over de gehele linie zijn de prijzen omhoog gegaan, met voor sommige producten echte prijssprongetjes.
4 Maart 2022
kaas

Analyse Zuivelbusinesss

Goudse kaas en weipoeder iets zwakker geprijsd

De prijzen bij de vaste zuivel gingen deze week verschillende kanten op: bij de kazen gingen de prijzen voor Goudse en Edammer folie iets omlaag, terwijl die van mozzarella en Cheddar bleven oplopen. Bij de poeders was wei zwakker.
25 Februari 2022
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking melkpoeder

Analyse Melkpoeder

Heeft de melkpoedermarkt de top bereikt?

De prijzen van melkpoeder hebben in januari verder terrein gewonnen. Historisch gezien staan de prijzen al op hoge niveaus. De vraag is of dit gaat lukken nu een grote afnemer fors minder volume importeert. Tegelijkertijd is de hoge olieprijs een steun in de markt.
2 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief