Duitse slachterijen hebben in de eerste zes maanden van het jaar 4 miljoen ton vlees geproduceerd. Dit is een stijging van 0,1 procent, of 4.500 ton, ten opzichte van dezelfde periode in 2012, zo blijkt uit cijfers van het Duitse Bureau voor de Statistiek.
De voornaamste oorzaak voor de geringe stijging is de daling van het aantal geslachte runderen. In de periode van januari tot en met juni zijn in totaal 1.654,8 duizend runderen geslacht. Dit is een daling van 6,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. De vleesproductie is met 31.100 ton, of 5,6 procent, gedaald tot 525.000 ton.
De varkensvleesproductie is wel gestegen. In de eerste helft van 2013 zijn in totaal 29,19 miljoen dieren geslacht. Dit is een stijging van 1,2 procent ten opzichte van de eerste helft van 2012. Dit heeft in totaal 2,75 miljoen ton vlees opgeleverd, wat een toename is van 1,2 procent.
De productie van pluimveevlees is in de eerste helft van 2013 met 2.900 ton, of 0,4 procent, toegenomen in vergelijking met dezelfde periode van 2012. Het totaal komt hierdoor op 716.000 ton.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.