Na afketsen fusie Danish Crown

Tönnies krijgt Tican in de schoot geworpen

2 November 2015 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

De fusie tussen Danish Crown en Tican is op het allerlaatste moment afgeketst, maar wellicht krijgt Tican toch nog een andere eigenaar. Het Duitse Tönnies heeft zich namelijk gemeld als koper voor het bedrijf, enkele uren nadat de fusie met Danish Crown afketste. 

Meteen nadat de fusie met Danish Crown was afgeketst meldde Tönnies zich

Danish Crown moest van de Deense mededingingsautoriteit voor het verstrijken van zaterdag 31 oktober plannen presenteren die voldoende vertrouwen boden voor een fusiebedrijf. Danish Crown is hier niet in geslaagd, waardoor de fusie met Tican geen doorgang heeft gekregen. Meteen na het verstrijken van de deadline meldde Tönnies zich om Tican in te lijven. 

Deense media melden dat Tican heeft verklaard dat er een raamovereenkomst met Tönnies is gesloten. De overeenkomst voorziet in de overdacht van de aandelen van Tican A/S naar Tönnies. Tican A/S is de holding waarin de activiteiten op het gebied van varkensslachtingen en vleesverwerking door Tican zijn ondergebracht. Ook de Britse bedrijven Direct Table Foods Ltd., Pro-Pak Foods Ltd., Tican UK en Tican Chilled en de Poolse vleesverwerker Nove Sp. vallen onder de holding. Daarnaast zijn ook de vleesverkoopbedrijven in Duitsland en China betrokken in de overeenkomst die met Tönnies op tafel ligt.

De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten van Denemarken en de Europese Unie. Beide bedrijven verwachten niet dat dit problemen gaat opleveren en dat de verkoop rond de jaarwisseling kan worden afgerond.

Tönnies is al actief in Denemarken met de Brørup slachterij, wat de derde varkensslachter van Denemarken is. Dit bedrijf slachtte in 2014 1,59 miljoen varkens, want een stijging van 8,3 procent was ten opzichte van 2013. Danish Crown slachtte 2,1 procent minder varkens en de verwerking van Tican steeg met slecht 0,7 procent tot 1,911 miljoen varkens in 2014. De snelle groei van Brørup ging echter wel ten koste van de winstgevendheid, maar omdat het bedrijf de steun heeft van Tönnies, was dit geen probleem. Tönnies had namelijk als doel om de grote Deense slachterijen naar de kroon te steken. De overname van Tican is dan ook een uitgelezen kans voor de Duitse slachterij. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Marcel vd Berkmortel 2 November 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkensmarkt/artikel/10866569/Tonnies-krijgt-Tican-in-de-schoot-geworpen]Tonnies krijgt Tican in de schoot geworpen[/url]
De varkens zullen zo nooit de werkelijke waarde op gaan brengen, men investeerd in eigen toko en verrekend alles in de varkens notering. Ik snap zo'n mededingings autoriteit niet dat die dit allemaal laten gebeuren die zien toch ook hoe de hazen lopen, even goed de bonden als zlto en pov en nvv zouden dit prioriteit moeten geven en zo veel mogelijk tegenwerking geven.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Vleesconcern Tönnies wil uitbreiden naar Afrika

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden