Omzet blijft stabiel

Franse varkensslachter ziet winst verdampen

16 Juni 2016 - Redactie Boerenbusiness

Cooperl, één van de grootste varkensslachters van Frankrijk, heeft over 2015 aanzienlijk minder winst geboekt, terwijl meer varkens werden geslacht. Ondanks het tegenvallende resultaat, ziet het bedrijf de toekomst zonnig tegemoet.

Patrice Drillet, directeur van Cooperl, zegt tegenover La France Agricole dat ‘2015 een bijzonder moeilijk jaar voor ons was, ondanks dat wij met 5,7 miljoen varkens 3,5 procent meer dieren hebben verwerkt en vermarkt.’

10

miljoen

minder winst boekte Cooperl in 2015

De uitdaging zat volgens Drillet vooral in de prijzen en ondanks een stijging van het aantal slachtingen, heeft Cooperl aanzienlijk slechtere resultaten geboekt dan in 2014. De omzet bleef met 2 miljard euro nog wel stabiel ten opzichte van het voorgaande jaar, maar met 5 miljoen verdampte tweederde van de winst. In 2014 hield Cooperl onder de streep namelijk nog 15 miljoen euro over. Het overaanbod waarvan sprake was in de EU en de felle concurrentiestrijd die Frans varkensvlees ondervond van Duitse en Spaanse producten zijn oorzaken van de winstdaling.

Toch had Drillet ook goed nieuws, want Cooperl wist de export in 2015 flink te vergroten. Drillet wilde niet verklappen hoeveel varkensvlees Cooperl exact heeft geëxporteerd, maar hij gaf wel aan dat het bedrijf 35 procent van de productie afzet in het buitenland. ‘Hierdoor zijn wij in 2015 uitgegroeid tot de grootste exporteur van varkensvlees in 2015 en konden wij het effect van de Russische grenssluiting wegstrepen.’

De exportgroei was mede te danken aan de forse investeringen die de Franse varkensslachter in 2015 heeft gedaan. In totaal is 57 miljoen euro geïnvesteerd, tegen 44 miljoen in 2014. Ook in 2016 blijft Cooperl investeren om de situatie in de varkenshouderij te verbeteren. 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Minder varkens geslacht in 2023, wél meer export

Analyse Varkens

Verlagen beursprijs varkens onvermijdelijk

Nieuws Varkens

Duitsland slacht dit jaar fors minder varkens

Analyse varkens

Varkensprijs stabiel bij blijvend moeizame afzet

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden