PPS doet onderzoek

Eten we binnenkort plantaardige biefstukken?

8 Maart 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Dit voorjaar gaat de vierjarige publiek-private samenwerking (PPS) Plant Meat Matters van start. De PPS gaat uitgebreid onderzoek doen naar plantaardige alternatieven voor vlees. 

Het innovative shear-cell technologie, ontwikkeld door Wageningen University & Research, speelt hierbij een grote rol. De energiezuinige techniek moet de productie van vleesvervangende producten toegankelijk maken voor een breed publiek. 

In dit project wordt de shear-cell technologie voor het eerst op industrieel niveau gerealiseerd. ‘Het doel is om over vier jaar de eerste versie van de productielijn te presenteren. Bedrijven moeten daarmee in grote volumes vleesvervangers kunnen maken.' Dat meldt Atze Jan van der Groot, coördinator van de PPS.

Plantaardig vlees moet duurzaam alternatief worden

Het onderzoek heeft onder andere te maken met de groei van de wereldbevolking. De groeiende wereldbevolking gaat gepaard met een groeiende behoefte aan eiwitten. Die eiwitten halen we momenteel voornamelijk uit vlees, maar de productie van vlees is duur.

De PPS doet daarom onderzoek naar de eiwitten in tarwe en soja, maar ook plantaardige producten als erwten en maïs worden onderzocht. Van der Groot: 'We kunnen hierdoor grotere stukken vlees produceren met minder grondstoffen.' De plantaardige vleesvervangers moeten een duurzaam alternatief vormen voor de voedselzekerheid en leefbaarheid. 

Aan het PPS doen naast Wageningen Food & Biobased Research bedrijven uit de hele keten mee. Het gaat onder andere om: De Vegetarische Slager, Unilever en smaak- en geurstoffenontwikkelaar Givaudan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Westbrabander 8 Maart 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/varkens-voer/artikel/10873698/Eten-we-binnenkort-plantaardige-biefstukken?]Eten we binnenkort plantaardige biefstukken?[/url]
Flink wat pepersaus erop dan krijg je het wel weg
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Opinie Wouter Baan

Slachterijen mis je pas als ze er niet meer zijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden