Shutterstock

Nieuws Afrikaanse varkenspest

China test vaccins tegen Afrikaanse varkenspest

27 Mei 2019 - Redactie Boerenbusiness

China doet klinische tests met potentiële vaccins tegen Afrikaanse varkenspest. Harbin Veterinary Research Institute heeft 2 stoffen gevonden die in laboratoriumtests immuniteit tegen de ziekte bieden. Toch kan het jaren duren voordat de vaccins praktijkrijp zijn, zo waarschuwen wetenschappers.

De wetenschappers die aan het vaccin werken, melden namelijk dat het ontwikkelen en lanceren van een effectief vaccin moeilijk is. Dat schrijft persbureau Reuters, dat zich baseert op een bericht van China National Radio. "Als het in een laboratorium goed werkt, dan betekent dat niet per se dat de varkens ook in de praktijk preventief beschermd worden tegen de besmettelijke ziekte", zo melden zij. 

Meerdere stammen
Een complicerende factor is dat er in China minimaal 2 stammen van het virus circuleren, waarbij het waarschijnlijk is dat het vaccin niet tegen de beide stammen effectief is. China is pas recent begonnen met onderzoek naar een vaccin, omdat onderzoekers eerder geen toestemming hadden om met een levend virus te werken.

Veel deskundigen verwachten wel dat China sneller een vergunning krijgt voor een vaccin dan elders, gelet op de enorme impact van de ziekte op een van de belangrijkste sectoren van het land.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden