Lithuaniakid / Shutterstock.com

Nieuws Duitsland

Vion laat sector schrikken met forse verlaging

13 Mei 2022 - Wouter Baan - 5 reacties

In alle commotie die er al op de varkensmarkt heerst, gooit Vion extra olie op het vuur. De Duitse tak van het slachtconcern geeft aan vanaf maandag de varkensprijs nog eens met 20 cent te verlagen tot €1,60 per kilo.

In de brief die vandaag aan de leveranciers is verstuurd (en massaal via Whatsapp gedeeld wordt) spreekt Vion over een precaire situatie op de varkensvleesmarkt. Zodoende zijn ze naar eigen zeggen genoodzaakt een zware maatregel te treffen door de varkensprijs vanaf maandag (week 20) stevig te verlagen, ongeacht wat de VEZG-notering komende woensdag gaat doen. De verlaging geldt voor de leveringen op de locaties in Crailsheim, Landshut en Vilshofen. 

De mededeling van Vion komt met betrekking tot het zwakke marktbeeld ongelegen uit, net nu de prijzen in de afgelopen week nog konden stabiliseren. Vrijdag was Vion Duitsland niet bereikbaar voor commentaar. 

Tönnies en Westfleisch hebben ondertussen laten weten de beweging van Vion niet te volgen, maar de varkensprijs voorlopig te handhaven op €1,80 per kilo. 

Update: zaterdag 14-5 heeft Vion de aangekondigde prijsverlaging weer ongedaan gemaakt

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Abonnee
varkenshouder 14 Mei 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10898425/vion-laat-sector-schrikken-met-forse-verlaging]Vion laat sector schrikken met forse verlaging [/url]
Vion laat sector schrikken? Vion gooit de varkenssector ten grabbel. Vleesmutaties zijn onveranderd waarom men naar min 20 wil is een onbegrijpelijke situatie. Wat men wel doet is de sector om zeep helpen. Inkoop prijzen min 20 vleeskopers onderuit en de boer kapot maken. Vion moet eens het lef tonen om bij de Retail aan de knoppen te draaien niet de individuele boer aan pakken maar de verkoopzijde eens echt op scherp zetten. (Groot is bang voor groot.) Allerlei concepten bedenken en voor afbraakprijzen leveren.
Abonnee
.... 14 Mei 2022
Zo is 't. Maar ondertussen gaan we met een rotgang de afgrond in.
Abonnee
varkenshouder 14 Mei 2022
Inmiddels komt Vion op zijn schreden terug doch ze hebben wel een trend gezet. De markt bewust manipuleren , bewerken zelf goedkope varkens invriezen met subsidie?
Als wij als varkenssector blijven strijden voor rendement in de gehele keten behoren daar de slachterijen ook bij t.o.v. van de retail. Doch als de slachterijen aan de kant van de afnemer blijft staan gaan de slachthaken ook leeg.
Johny 14 Mei 2022
Heel Europa kampt met hetzelfde probleem. Is het dan zo moeilijk om de kostprijsstijging bij de verkoop in te calculeren. Als Jumbo en co dat niet willen moeten ze het maar van buiten Europa importeren en dat dan ook fijn op de verpakking vermelden.
Is kijken of ze da lef hebben
Henkie 14 Mei 2022
Vion moet zich KAPOT schamen!!!!!!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

Marge vleesvarkenshouder verbetert in 2024

Nieuws Varkens

Varkensvleesexport lijdt grote verliezen in Azië

Analyse Varkens

China wil varkenscyclus onder controle krijgen

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden