Meer nieuws

veevoer brok brokken varkensvoer

Nieuws Nieuw CAO

Personeel mengvoersector gaat er flink op vooruit

Personeel van veevoerbedrijven kunnen vanaf 2022 - met terugwerkende kracht - rekenen op een salarisverhoging van 6%. Dit is diervoerbrancheorganisatie Nevedi na lange en moeizame onderhandelingen overeengekomen met werknemersorganisaties FNV en CNV.
17 Mei 2022
stef wissink

Marktflits Vlees

Varkensvleesmarkt zet keten op scherp

De markt voor varkensvlees staat onder forse druk. Afgelopen weekend kwam de Duitse afdeling van slachtconcern Vion ook nog eens met een mededeling die de stemming geen goed heeft gedaan. Het is een teken aan de wand: de afzetmogelijkheden voor varkensvlees zijn te mager.
17 Mei 2022
china varkensvlees

Nieuws China

Chinees consumeert flink meer zuivel en vlees

De zuivelconsumptie in China trekt snel aan. In 2021 steeg de gemiddelde consumptie met 10,6% tot 14,4 kilo, zo blijkt uit cijfers van de Chinese zuivelbranchevereniging. De stijging is een gevolg van toenemende welvaart. Ook de vleesconsumptie trekt aan.
17 Mei 2022
energie zonneenergie Agrifoto3

Analyse Energie

Zonnepanelen drukken stroomprijs even omlaag

De prijs van elektriciteit is begin deze week weer opgelopen, nadat deze de afgelopen week een tijdje stabiel wat lager lag. Daarmee blijft stroom relatief nog duur. Zon- en afhankelijk van de dag windenergie leverden vorige week een vorstelijke bijdrage aan de energiemix.
17 Mei 2022
biggen varkens

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenprijs kan nieuwe verlaging niet ontlopen

Door de zeer moeizame afzet zakt de DCA BestPigletPrice deze week verder terug. Een bodem is nog niet in zicht. 
16 Mei 2022
Vion Food Group

Analyse Varkensmarkt

Gestuntel in Duitsland valt Vion-top aan te rekenen

Vrijdagmiddag ging er een schokgolf door de varkenssector, toen Vion in Duitsland een prijsverlaging van 20 cent had afgekondigd. Deze actie was onverteerbaar voor de sector en leidde dan ook tot stevige kritiek. Met een smoesje maakte Vion een dag later de verlaging weer ongedaan. De Nederlandse top van Vion valt dit gestuntel aan te rekenen.  
16 Mei 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkensmarkt

Vion trekt onbezonnen prijsverlaging weer in

Onder grote druk heeft Vion de gisteren (13 mei) aangekondigde prijsverlaging van 20 cent weer ongedaan gemaakt. Dit betekent dat de uitbetalingsprijs in Duitsland volgende week 'gewoon' op €1,80 per kilo blijft staan.
14 Mei 2022
slachterij varkens varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Bodem onder varkensprijs blijft onbetrouwbaar

Na een onrustige periode heeft de DCA Beursprijs opnieuw een bodem gevonden. Voorlopig althans, want de druk blijft groot. Een groot aanbod slachtrijpe varkens is een loden last voor de markt, waardoor het fundament onder de noteringen niet betrouwbaar is.
13 Mei 2022
Vion Food Group

Nieuws Duitsland

Vion laat sector schrikken met forse verlaging

In alle commotie die er al op de varkensmarkt heerst, gooit Vion extra olie op het vuur. De Duitse tak van het slachtconcern geeft aan vanaf maandag de varkensprijs nog eens met 20 cent te verlagen tot €1,60 per kilo
13 Mei 2022
mest Agrifoto drijfmest

Analyse Mest

Hectiek op de mestmarkt neemt eindelijk af

De voorjaarsaanwending van mest in de akkerbouw is zo goed als afgerond. Dure kunstmest en gunstig weer zorgde voor een zeer goede vraag naar drijfmest van uit de akkerbouw. De onzekerheid over de derogatie zorgt ondertussen in de melkveehouderij voor hoofdbrekens.
12 Mei 2022
grachtengordel

Opinie Edin Mujagic

Strijd om hogere rente ECB in Amsterdam

Om een of andere reden maakt de Europese Centrale Bank (ECB) er een gewoonte van belangrijke besluiten aan te kondigen buiten Frankfurt. De toenmalige bankpresident Mario Draghi kondigde het opkopen van staatsobligaties in een toespraak in 2014 aan op de jaarlijkse conferentie van de Amerikaanse evenknie Fed in Jackson Hole.
12 Mei 2022
varkenshouderij Denemarken

Nieuws Varkens

Deense varkenshouderij krimpt nu ook fors

Waar in ons eigen land en omringende landen de varkensstapel al een aantal jaren krimp laat zien bleef de Deense varkensstapel lange tijd een licht groeiende tendens vertonen. De te lage biggen- en varkensprijzen zorgen er echter voor dat nu ook het aantal varkens in Denemarken fors daalt.
12 Mei 2022
varkenshouderij varkens

Nieuws Varkens

Slachtrijpe varkens blijven maar moeilijk te plaatsen

De varkensmarkt is onveranderd moeizaam. Slachtrijpe varkens zijn er meer dan genoeg. In de varkenshandel valt op te merken dat slachthuizen absoluut geen interesse hebben om meer varkens te slachten dan afgesproken, geregeld worden de aantallen zelfs wat teruggeschroefd.
11 Mei 2022
soja

Nieuws Ontbossingsvrije soja

Greenpeace heeft voerindustrie op de korrel

Greenpeace heeft vannacht (11 mei) een Braziliaans schip met sojabonen bij de sluizen van IJmuiden geblokkeerd. De activistische milieuorganisatie wil daarmee aandacht vragen voor het zogenaamde EU-wetsvoorstel voor ontbossingsvrije producten dat momenteel wordt besproken in het parlement.    
11 Mei 2022
Agrifoto drijfmest injecteren

Opinie Jaap Uenk

Wordt dierlijke mest weer het bruine goud?

Het besef van mest als een onmisbaar product voor een goede landbouwproductie is al jaren ver weggezakt. Mestoverschotten en de negatieve gevolgen van mest voor het milieu en natuur domineren al een halve eeuw de politiek en de publieke opinie tot op de dag vandaag. Wordt 2022 het jaar van de omslag in denken over mest?
11 Mei 2022
melkveebedrijf koeienstal Agrifoto3

Nieuws Stoppersregeling

Stopper mag niet elders zelfde dieren gaan houden

Melkvee-, varkens- en pluimveehouders die gebruikmaken van de nieuwe stoppersregeling mogen niet op een andere locatie dezelfde dieren houden.
11 Mei 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief