Meer nieuws

Theo Spierings

Nieuws Benoeming

Theo Spierings de nieuwe topman van ForFarmers

ForFarmers trekt zwaargewicht Theo Spierings aan als CEO om het schip weer op koers te krijgen. Spierings, als voormalig topman van FrieslandCampina en Fonterra een goede bekende in met name de melkveehouderij, begint officieel per 1 januari 2023. Hij volgt de zieke Chris Deen op.
15 November 2022
biggen varkens - agri

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenmarkt begint beter te lopen

De biggenafzet raakt meer op stoom. Nadat de DCA BestPigletPrice vorige week al met een schuin oog omhoog keek, boekt de notering deze week meer koerswinst.
14 November 2022
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Nieuws Jaarcijfers 2021

Voerafzet groeit, lagere winst voor gebroeders Fuite

Mengvoerfabrikant Gebroeders Fuite uit Genemuiden zag het afgezette mengvoervolume vorig jaar licht toenemen. Wel ging er een flinke hap uit de winst, zo blijkt uit de cijfers die in oktober bij de Kamer van Koophandel zijn gedeponeerd.
14 November 2022
varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Varkensmarkt borrelde al en beweegt nu ook

De afzet van varkens is de afgelopen weken dusdanig verbeterd dat handelaren steeds vaker pleiten voor een prijsstijging. De DCA Beursprijs reageert hierop met een beperkte prijsstijging. Wel is het nog maar de vraag of Nederlandse slachterijen hier volgende week in mee willen gaan.
11 November 2022
Agrifirm

Achtergrond Ketensamenwerking

Agrifirm kruipt steeds meer terug in oude rol

Agrifirm profileert zich meer als een soort ketenregiseur. Daarmee beweegt de groengele boerencoöperatie min of meer terug naar de rol die ze ooit vervulden, maar in 2014 bewust loslieten om zich volledig te kunnen focussen op de kernactiviteiten. Nu zoekt Agrifirm de consument juist weer op.
10 November 2022
Nutreco

Nieuws Voer

Nutreco neemt opnieuw Deens voerbedrijf over

De Nederlandse veevoerreus Nutreco heeft het Deense voerbedrijf Mosegården overgenomen. Dit is de tweede overname in Denemarken in vrij korte tijd. Vorig jaar kocht Nutreco daar ook al een voerbedrijf op.
10 November 2022
slachterij varkensvlees

Analyse Varkensmarkt

Duitse varkensprijs zwicht niet voor slachterijen

De Duitse varkensprijs blijft vandaag gelijk, ondanks flinke prijsdruk van de grote slachterijen. In Nederland sleutelt Compaxo wel aan de notering. 
9 November 2022
varkens - agri

Nieuws Agrifirm

Klimaatneutraal varkensvlees bereikt markt

Veevoerfabrikant Agrifirm en Valleivarken brengen het allereerste klimaatneutraal gecertificeerde varkensvlees op de Nederlandse markt. Het varkensvlees is vanaf midden-oktober te vinden in de maaltijdboxen van Marley Spoon.
9 November 2022

BB TV Twan Claessens

Varkens met antibioticavrij leven verwaarden in keten

Varkensvlees met een Antibioticavrij Leven Garantie levert in de Verenigde Staten een meerwaarde van zo'n $30 per dier op. In Nederlands is dat nog niet zo, maar de potentie is er volgens Twan Claessens van Piglets Treatment Systems wel. Met een gesloten antibiotica registratiesysteem stelt hij ketens in staat om een varken van geboorte tot slachthuis foutloos te monitoren. Met deze innovatie is Piglets Treatment Systems genomineerd voor de Boerenbusiness Agribusiness Award 2022. 
8 November 2022
biggen varkens - agri

Analyse DCA BestPigletPrice

Eindelijk goed nieuws van de biggenmarkt

Na een wekenlange slechtnieuwsshow zendt de biggenmarkt eindelijk betere signalen uit. De DCA BestPigletPrice anticipeert hier direct op met een kleine verhoging die volgens sommige handelaren geen verhoging genoemd mag worden. Hoe zit dat?
7 November 2022
china varkensvlees

Analyse Varkens

Hoe beweegt varkensprijs buiten Europa?

Waar de varkensprijzen in Europa in de afgelopen weken flink zijn afgewaardeerd, staat ook de Amerikaanse varkensprijs stevig onder druk. In China zijn de varkensprijzen in het najaar juist hard opgelopen, al vindt daar nu weer een correctie plaats. Wat zijn de marktverwachtingen? 
7 November 2022
slachterij varkensvlees

Analyse DCA Beursprijs

Klassieke strijd tussen handel en slachterij

De spanning op de varkensmarkt borrelt weer op. Waar de Duitse tak van Vion op eigen houtje opnieuw het mes in de varkensprijs heeft gezet, pleiten een aantal Nederlandse varkenshandelaren juist voor een verhoging. De slachterijen in ons land zijn...
4 November 2022
varkenshouderij varkensstal

Nieuws stikstof

Overijssel gaat handhaven bij PAS-melders

De provincie Overijssel gaat handhaven tegen een vijftig PAS-melders en Interimmers. Dit bevestigt een woordvoerder van de provincie. Deze zegt geen andere keuze te hebben na een aantal toegewezen handhavingsverzoeken door coöperatie MOB.
4 November 2022
grasland water sloot Agrifoto

Nieuws stikstof

Stikstofclaim dreigt met rechter om claim op grond

Piet Adema, de minister van LNV, moet de invoering van bufferstroken langs waterlopen en de uitsluiting van derogatie op percelen in grondwaterbeschermingsgebieden opschorten. Dat vindt de Stichting Stikstofclaim.
4 November 2022
varkensvlees

Analyse Varkens oktober

Varkensprijs tussen hoop en vrees

Na een opmars in de zomermaanden is het sentiment op de varkensmarkt flink omgeslagen. In oktober heeft dit geleid tot stevige afwaarderingen op de varkens- en biggenmarkt. Waar de vleesafzet kwakkelt, zijn de slachtaantallen in Nederland opvallend hoog. In de maandanalyse zet marktredacteur Wouter Baan de ontwikkelingen over de afgelopen maand op een rij en schetst hij de marktverwachtingen voor november.
3 November 2022
slachterij varkenshouderij varkensvlees varkens - agri

Nieuws Varkensmarkt

Duitse varkensprijs trekt stabiele lijn door

De Duitse varkensprijs blijft in de eerste week van november zoals verwacht op zijn plek. Ook de Nederlandse slachterijen sleutelen niet aan de noteringen.
2 November 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief