Meer nieuws

slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Stilte voor de storm op varkensmarkt?

De stemming op de varkensmarkt is al een paar weken niet of nauwelijks veranderd. De verwachte Kerstvraag dient zich vooralsnog niet aan en het aanbod slachtrijpe varkens is in lijn met de vraag.
10 November 2023
varkensvlees worst

Nieuws Vlees & Eiwit

Duitse consumptie varkensvlees daalt verder

De Duitse vleesconsumptie zou wel eens onder de 50 kilo per jaar uit kunnen komen, zo schat marktbureau AMI. Met name de consumptie van varkensvlees is een bepalende factor.
8 November 2023
biggen

Analyse Varkens

Biggenprijs stijgt verder in krappe markt

Is het biggenaanbod krap, of is vooral de vraag goed? Of misschien een combinatie van beide? In elk geval zijn biggenkoppels dun bezaaid en dat maakt dat de DCA BestPigletPrice deze week een verdere stijging laat zien.
6 November 2023
veevoer voer brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Mengvoerprijzen blijven nog wel even dalen

De krachtvoerprijzen zijn ook in oktober gedaald, zo blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research. De prijsdaling zet vermoedelijk ook in de komende maanden door. Dit ondanks dat de grondstoffenprijzen weer met een schuin oog omhoog kijken. 
6 November 2023
maandanalyse varkens

Analyse Varkens

Varkensprijs houdt zich nog even koest

De situatie op de varkensmarkt is niet veel veranderd sinds afgelopen week. Het aanbod is overzichtelijk en kan gemakkelijk worden geplaatst bij Nederlandse slachterijen. Op de vleesmarkt is het wachten tot de kerstvraag loskomt.
3 November 2023
ForFarmers

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Veevoerconcern ForFarmers heeft in derde kwartaal minder voer verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch hanteert het bedrijft een tamelijk optimistische toon in het persbericht, gezien het financiële resultaat wel verbeteringen laat zien. Daarbij is de voerafzet niet verder gedaald vergeleken met een kwartaal eerder.
3 November 2023
varkensvlees

Nieuws Jaarcijfers

Van Loon Group ziet winst dalen in uitdagende markt

De winstgevendheid van de snel groeiende Van Loon Group staat onder druk, zo blijkt uit gedeponeerde jaarcijfers over 2022 bij de Kamer van Koophandel. De omzet daarentegen groeide afgelopen jaar met dik €100 miljoen en blijft net onder de grens van €1 miljard steken. Het bedrijf spreekt in reactie op de cijfers van een uitdagende markt.
2 November 2023
financieel euro

Nieuws Quote 500

Dit zijn de agrarische multimiljonairs van 2023

Er is een (agrarische) miljardair bij in de Quote 500: Kees Meijer (74) die zijn bedrijf Meijer Frozen Foods voor €700 miljoen verkocht aan Lamb Weston. Hierdoor verdween Meijer na 28 jaar uit de naam van de aardappelgigant, maar Kees Meijer schiet daarmee met een vermogen van €1 miljard wel omhoog van nummer 102 naar 49.
1 November 2023
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Analyse Ruwvoer

Druk van de ketel op ruwvoermarkt

Ondanks de natte oktobermaand is de snijmaïs toch voor verreweg het grootste deel geoogst. Nu de drukte in de maïs achter de rug is, is het ook in de voerhandel een stuk rustiger. Vraag blijft er wel, maar het gekke is eraf.
31 Oktober 2023
biggen varkens - agri

Analyse Varkens

Na 20 mindere weken weer muziek in de biggenmarkt

De laatste keer dat de biggenprijs een verhoging noteerde, was halverwege juni. Nu dik vier maanden verder - met in tussentijd forse afwaarderingen - zit de DCA BestPigletPrice weer in de lift.
30 Oktober 2023
mest drijfmest

Opinie Jaap Uenk

Minder vee, maar straks toch meer mest?!

De energietransitie met groengas heeft in 2030 miljoenen tonnen mest nodig voor de groengasvoorziening. Daar staat tegenover dat alle (politieke) signalen wijzen op een kleinere veestapel en minder beschikbare mest voor biogas. Om verschillende redenen kan dit de komende jaren met elkaar gaan botsen. Minder vee, maar toch meer mest, hoe kan dat?
30 Oktober 2023
slachterij varkensvlees

Analyse Varkens

Veel vraag naar varkens, ondanks zwakke vleesafzet

Nu de rust op de varkensmarkt is weergekeerd, kan weer vooruit worden gekeken naar wat de laatste twee maanden van dit jaar in petto hebben. Verschillende krachten werken daarbij tegen elkaar in. De vleesafzet mag dan al tijden zwak zijn; de vraag naar varkens is desalniettemin goed. Hoe komt dat? 
27 Oktober 2023
Agribusiness Award 2023 Grassa

Boerenbusiness Agribusiness Award

Grassa derde finalist Agribusiness Award 2023

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar vier bedrijven genomineerd voor hun innovatieve product of dienst, die goed is voor de portemonnee van de boer. De derde nominatie is voor Grassa, die meedingt met haar vinding: grasraffinage. Een innovatie met een breed scala aan mogelijkheden.
26 Oktober 2023
maandanalyse varkens

Nieuws Varkens

Daling van de varkensstapel vlakt af

De daling van varkensstapel zwakt af, zo concludeert de Rabobank in een rapport. Toch blijft het aanbod volgens de bank waarschijnlijk krap, waardoor een stijging van de slachtprijzen in het vierde kwartaal van 2023 voor de hand ligt.
25 Oktober 2023
biggen varkens

Analyse Varkens

Prijzen op Chinese varkensmarkt dalen weer

De Chinese varkensvleesproductie is in de eerste negen maanden van 2023 flink gestegen. Door het grote aanbod bleek de opleving op de varkensvleesmarkt van korte duur. De lage varkensvleesprijzen hebben heel het jaar al duidelijk effect op de Chinese importen uit Europa. Hoewel de prijzen in 2024 waarschijnlijk stijgen, is het onwaarschijnlijk dat de Europese markt daarvan profiteert.
24 Oktober 2023
vacatures

Boerenbusiness Vacature

Gezocht: Customer Support Medewerker

Zie jij het als een uitdaging om mensen altijd de beste oplossing te bieden en krijg je energie van tevreden klanten? Dan hebben we bij DCA Multimedia een passende vacature voor jou. Ter versterking van ons Customer Support-team zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor minimaal 12 uur per week.
24 Oktober 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox