Productie stilgelegd

Aviko inventariseert schade na brand bakoven

4 September 2017 - Clarisse van der Woude

Bij aardappelverwerker Aviko in Lomm heeft zondagochtend 3 september korte tijd brand gewoed. Door de brand, die in de bakoven ontstond, moest de productie worden stilgelegd. Inmiddels is een onderzoek gestart naar de oorzaak en vindt een inventarisatie plaats van de schade.

De brand in 1 van de fritesovens ontstond omstreeks 11:00 uur. De ploegleider roept zijn BHV-team bij elkaar en besluit direct over te gaan tot ontruiming en inzet van de brandweer. Volgens de brandweer ging het om bijna 1.000 liter bakolie die in brand stond. De brandweer schaalt bij aankomst meteen op naar een grote brand, omdat de kans bestond dat de brand zich zou uitbreiden. 

Aviko bezig met de inventarisatie van de schade

Productie stilgelegd
Door de grote hoeveelheid bakolie moest er geblust worden met schuim. Om voldoende blusmiddelen ter beschikking te hebben werden er extra voertuigen uit de omgeving opgeroepen. Rond 12:30 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. De productie van het bedrijf is tijdelijk stilgelegd. 

Inventarisatie schade
Bij de brand kwam ook ammoniak vrij, maar de concentraties waren niet schadelijk. Om 14:00 uur wordt de fabriek weer vrijgegeven door de brandweer. Aviko is nu bezig met de inventarisatie van de schade. Vervolgens kan worden gestart met de schoonmaak en herstel. Een onderzoek naar de oorzaak van de brand is inmiddels gestart, zo meldt Aviko in een statement.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Phytophthora
Powered by Agroweer

Nieuws Aardappelen

Aardappelverwerkers doen het in maart rustiger aan

Nieuws Aardappelen

Haarscheuren in de aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Kersvers aardappelbedrijf wisselt weer van eigenaar

Nieuws aardappelen

Personeel Aviko staakt opnieuw en nu langer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden