Competentie centrum geopend

Bayer gaat strijdt aan met resistente onkruiden

24 November 2014 - Redactie Boerenbusiness

Wereldwijd wordt herbicideresistent onkruid een steeds groter probleem voor boeren. Om hier oplossingen voor te vinden gaat middelenfabrikant Bayer meer onderzoek doen naar deze onkruidsoorten. Daarvoor werd op 19 november het ‘Weed resistance competence center’ in Frankfurt am Main geopend.

In het resistente onkruiden competentie centrum gaan onderzoekers van Bayer dieper in op het onderwerp. Twaalf medewerkers zijn daarvoor aangesteld. Ook zoekt Bayer de samenwerking op met andere partijen. De onderzoekers richten zich onder andere op de evolutie van resistente onkruiden en nieuwe bestrijdingsmogelijkheden.

Volgens Harry Strek, van Bayer CropScience, kent de landbouw wereldwijd 238 verschillende onkruiden die herbicideresistent zijn. Dat kost in sommige gevallen tot 70 procent van de opbrengst in een gewas. Bayer richt zich met de onderzoeken op 44 landen in Europa, Noord-Amerika en de regio Azië-Pacific.

Bayer kijkt bij hun onderzoeken niet alleen naar het middelengebruik. Ook methodes wat betreft vruchtwisseling, plantdichtheid en grondbewerking worden onderzocht. Wie wil weten wat een resistente onkruiden competentie centrum inhoudt kan op de website van Bayer een digitale rondleiding volgen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Gewasbescherming

Hoge prijzen compenseren kleinere volumes middelen

Nieuws Politiek

Brussel trekt omstreden wet halvering middelen in

Analyse Gewasbescherming

Chemiereuzen verkopen minder middelen

Nieuws Gewasbescherming

Spuitdrones: de EU ziet ze vliegen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden