Export bietsuiker groeiende

Belgische suikerterminal verdubbelt capaciteit

29 April 2015 - Redactie Boerenbusiness

België speelt in op het beëindigen van de suikerquota in 2017 door de capaciteit van de suikerterminal in de Antwerpse haven te verdubbelen. Euroports heeft geen financiële details over de investering bekend gemaakt en wil alleen kwijt dat het gaat om de grootste enkelvoudige investering in haar bestaan.

Op dit moment beschikt suikerterminal Manufert over 34.500 vierkante meter overdekte opslagruimte. Daarmee kan de terminal kan 260.000 ton suiker overslaan. Hoe groot de capaciteit exact wordt zegt het bedrijf niet. Alleen dat het de bedoeling is om de capaciteit op z’n minst te verdubbelen.

Volgens Euroports krijgt de export van bietsuiker met het verdwijnen van de Europese regulering nieuwe mogelijkheden. ‘De mogelijkheid om bietsuiker te exporteren zal enorm toenemen, waar wij onze klanten bij willen helpen’, aldus Paul Jacob Bins, managing director voor België en Frankrijk op de Gazet van Antwerpen. Volgens hem is bietsuiker op de wereldmarkt concurrerend en zal dat ook blijven. Daarnaast wordt erop gewezen dat veel klanten overstappen van wegtransport naar scheepvaart en spoorvervoer.

De uitbreiding van de terminal moet in september volgend jaar zijn afgerond. Daarnaast wil de suikerterminal ook gecertificeerd zijn in food safety standards.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse suiker

Oekraïne blijft Europese suikervoorraden vullen

Analyse Suiker

Europese bietenoogst blijft op doorsnee steken

Analyse Suiker

Suikerprijzen stabiliseren zich in Europa

Analyse suiker

Suikerbietenprijs smaakt komend seizoen nóg zoeter

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden