Fonterra

Nieuws Jaarcijfers

Fonterra stelt publicatie jaarcijfers uit

6 September 2019 - Kimberly Bakker

De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra meldt vrijdag 6 september dat het de publicatie van de jaarcijfers uitstelt. Het bedrijf zegt meer tijd nodig te hebben om het verslag af te ronden.

In eerste instantie zou het jaarverslag over afgelopen boekjaar (van juli 2018 tot en met juni 2019) donderdag 12 september gepresenteerd gaan worden, maar de zuivelcoöperatie stelt dit nu uit naar het einde van de maand. Volgens de coöperatie komt dit onder meer doordat er meer tijd nodig is om de boekhoudkundige aanpassingen te implementeren. In de verklaring laat het weten dat de vertraging geen verband houdt met een onderzoek van de Financial Markets Authority.

Monsterverlies?
Hoewel de definitieve cijfers dus pas aan het eind van de maand bekend worden gemaakt, is wel duidelijk dat de zuivelaar op een monsterverlies afstevent. Het verlies wordt momenteel geraamd tussen de $590 en $675 miljoen, wat een verlies van $0,37 tot $0,42 per aandeel betekent. Voor de zuivelverwerker zou dit het tweede verlies op rij zijn, want de coöperatie kwam vorig jaar ook al $186 miljoen tekort.

Eerder in deze week maakte de Nieuw-Zeelandse zuivelaar ook al bekend het salaris van ongeveer 7.000 werknemers te bevriezen als gevolg van de financiële resultaten van de coöperatie. Het betreft alle werknemers die meer dan $100.000 per jaar verdienen.

* Het gaat in dit artikel om Nieuw-Zeelandse dollars.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden