Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melkverwerking

Vreugdenhil richt pijlen op Belgische melkveehouder

6 September 2022 - Wouter Baan

In de zoektocht naar nieuwe leveranciers gaat Vreugdenhil Dairy Foods werven in de Belgische provincie Antwerpen. Door de teruglopende melkproductie in Nederland is het de eerste keer dat de melkpoederproducent nu ook in het buitenland gaat werven. Naar eigen zeggen is dit een spannende stap, maar het bedrijf is vol vertrouwen.

Vreugdenhil is al langere tijd op zoek naar nieuwe leveranciers, maar beperkte zich in eerste instantie tot Nederland. Deze zoektocht was niet zonder succes, ruim 110 melkveehouders werden de afgelopen maanden als nieuwe leverancier begroet, jaarlijks goed voor 140 miljoen kilo extra aanvoer. Dat de melkprijs van Vreugdenhil hoge ogen gooit, is daarbij waarschijnlijk een bindmiddel. 

Uitdagende stap
Het is waarschijnlijk dat de melkproductie in Nederland de komende jaren verder slinkt. Zodoende zijn veel zuivelproducenten op zoek naar extra melk. Dat de zoektocht naar nieuwe leveranciers buiten de landsgrenzen plaatsvindt, noemt Vreugdenhil een uitdagende stap. Wel is het bedrijf vol vertrouwen: "We kunnen de Belgische melkveehouder een mooie prijs voor de melk bieden", aldus directeur Milk Supply Patrick Besten. De aanvoer uit België is bestemd voor de fabriek in Gorinchem.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

Achtergrond melk

Transfermarkt 2023 tekent einde bijzondere periode

Nieuws Ondernemen

Vreugdenhil stapt met Cosun in plantaardige melk

Nieuws melk

Vreugdenhil ziet omzet en winst flink oplopen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden