Via sensoren in robot

Lely melkrobot geeft koe een rapportcijfer

20 December 2016

Een melkrobot ontlast niet alleen de melkveehouder, het is ook een bron van informatie. Met behulp van sensoren registreert het de koegezondheid, melkkwaliteit en productie per koe. Via een nieuw attentiesysteem hangt Lely hier een rapportcijfer aan. Scoort het dier te hoog, dan krijg je een melding.

Voor een winstgevende productie van hoogwaardige melk heb je allereerst een gezonde kudde nodig, zo beredeneert Lely. Naast de melkproductie zorgt melken met een robot voor uitgebreide sensorinformatie. Hiermee wordt de diergezondheid en kwaliteit van de melk geregistreerd. Echter, dit betekent niet altijd dat direct moet worden ingegrepen. Hiervoor introduceert Lely ‘AlgeheleGezondheidsAttenties’. Deze applicatie geeft één overzicht op je smartphone om de gezondheidsstatus van de hele kudde te controleren.

Je hoeft niet langer rapporten en parameters door te spitten

Met behulp van sensortechniek registreert de Astronaut melkrobot de koegezondheid, melkkwaliteit en productie per dier. Al deze gegevens worden geanalyseerd en verwerkt in een gezondheidsscore. Is de score hoger dan 10, dan wordt een attentie aangemaakt die verschijnt op de attentielijst in de T4C InHerd app. Het managementprogramma van Lely die op smartphones en tablets is te gebruiken.

De gezondheidsattenties worden in één overzicht weergegeven. Melkveehouders hoeven niet langer verschillende rapporten en parameters te controleren en zelf een conclusie te trekken. De belangrijkste parameters voor de score zijn in één oogopslag zichtbaar. Het gaat om een verlaagde melkproductie, herkauwtijd en celgetal. Ook is direct te zien hoe de score is opgebouwd over de verschillende aandachtspunten.

Gebruikers van de Astronaut melkrobot kunnen de T4C InHerd app gratis download voor hun Apple en Android apparaten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

Efficiënter bemesten met de Lely Sphere

Nieuws Lely, Rabo en FrieslandCampina

Stormloop op stikstofpilot met Lely Sphere

Nieuws Opening Lely Campus

Stikstofreductie van 70% voor slechts 3 miljard euro

Nieuws Jaarcijfers

Tekort aan componenten beïnvloedt omzet Lely sterk

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief