NAK

aardappelen pootgoed

Nieuws Pootgoed

Bruinrot gevonden bij Friese pootgoedteler

Er is bruinrot vastgesteld in een partij pootaardappelen bij een pootgoedteler in Friesland. Het gaat om een besmetting in het ras Taurus van HZPC. Dat schrijft De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
5 December 2019
pootgoed

Nieuws Pootgoedfraude

NVWA niet bekritiseerd bij pootgoedfraude

Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) erkent dat de samenwerking tussen de NAK en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) beter kan. Tijdens de grootschalige pootgoedfraude, die dit voorjaar aan het licht kwam, is volgens haar adequaat gehandeld.
19 November 2019
aardappelen aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Extreem veel pootgoed in klasse verlaagd

De tegenvallende nacontrole overschaduwde in de afgelopen periode de pootgoedmarkt en dat blijkt terecht te zijn, want. keuringsdienst NAK meldt dat 37% van alle pootaardappelen in klasse wordt verlaagd.
17 Oktober 2019
boos vuist Boerenbusiness boerenprotest

Nieuws NAK

NAK broedt op maatregelen na mishandeling controleur

De NAK beraadt zich nog over de te nemen maatregelen na de mishandeling van een controleur. Hoewel de controleur uit het ziekenhuis ontslagen is, wil de NAK hem alle tijd geven voor herstel en hem nog niet teveel lastigvallen. 
6 September 2019
aardappelen pootgoed NAK Proefveld

Nieuws Pootgoedfraude

Rechter: 'Besluit NAK over pootgoedfraude terecht'

Het besluit van keuringsdienst NAK om de aardappeloogst van de frauderende teler uit Kruisland dit jaar gecontroleerd af te laten zetten is terecht. Dat stelde het College van Beroep voor het Bedrijfsleven.
22 Augustus 2019
aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Verlaging pootgoed gelijk aan 2018

De veldkeuring van pootaardappelen door de NAK is bijna ten einde. Het verlagings- en afkeuringspercentage ligt nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Op de helft van alle percelen is het loof inmiddels vernietigd.
6 Augustus 2019
aardappelen pootaardappel Zafira

Inside Aardappelen

Eerste pootaardappelen zijn de grond uit

De eerste pootaardappelen van seizoen 2019/2020 zijn inmiddels gerooid, zo meldt keuringsdienst NAK. Het gaat in totaal om 3 hectare. In de veldkeuring is de tweede keurronde bijna afgerond. De verlagingen in klasse en afkeuringen laten een opmerkelijk verschil met 2018 zien.
31 Juli 2019
aardappelen pootgoed loofdoding looftrekken

Nieuws Pootgoed

Hoe is de situatie in de pootgoedteelt?

Het verlagingspercentage loopt op, zo meldt de NAK. Behalve Erwinia speelt primair virusziekte nu ook een grotere rol. Het eerste pootgoed wordt alweer doodgemaakt.
10 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden