Rundveedrijfmest

mest mestvervoer

Nieuws Mest

Ruimte in opslagsilo's geeft mestmarkt wat lucht

Er staat bij aanvang van het mestseizoen wat minder druk op de markt voor mest dan andere jaren. Links en rechts laten de ophaalbijdragen zelfs al wat kleine dalingen zien. Op de achtergrond lijken een aantal factoren de prijzen te beïnvloeden.
3 Februari 2022
transport mest mesttransport

Inside Mest

Mestseizoen als een nachtkaars uit

In de slotfase van het mestseizoen gebeurt er weinig met de prijzen op de markt. De DCA-noteringen vertonen dan ook een stabiel beeld. We blikken gelijk terug op het verloop van het seizoen.
10 September 2020
mest bemesting drijfmest

Inside Mest

Graanoogst blaast nieuw leven in mestmarkt

De afgelopen weken zijn de ophaalbedragen van mest over het algemeen stabiel gebleven. Nu de eerste graanpercelen inmiddels zijn geoogst zit daar mogelijk wat verandering aan te komen.
23 Juli 2020
grasland melkveebedrijf koeien mest bemesting

Inside Mest

Gebruiksnormen spelen rol in resterend mestaanbod

Op de mestmarkt blijft het voorlopig relatief rustig. Er is wel nog wat aanbod van zowel vleesvarkensdrijfmest als rundveedrijfmest over, wat te maken kan hebben met de nieuwe mestnormen. Enkele prijzen fluctueren licht maar over het algemeen tonen de prijzen stabilisering.
14 Mei 2020
mest bemesting uitrijden sleepslangen

Inside Mest

Ophaalbedragen mest in regio zuid zakken licht

De mestmarkt is gekalmeerd en het uitrijden van mest op bouwland is zo goed als klaar. De prijzen tonen deze week een stabilisering. Enkel in de regio zuid vindt er voor zowel vleesvarkensdrijmest als rundveedrijmest een prijsdaling plaats.
7 Mei 2020
mest sleepslangen

Inside Mest

Eerste grassnede geeft mestmarkt extra lucht

Van drukte in het uitrijden van mest tijdens het voorjaarseizoen is niet lang meer sprake. Veelal wordt het uitrijden van mest deze week afgerond. De ophaalbedragen zijn vrijwel allemaal gestabiliseerd.
30 April 2020
mest

Inside Mest

Uitrijden van mest loopt langzaam op zijn eind

Door de aanhoudende goede weersomstandigheden loopt het uitrijden van mest voorlopig langzaam op zijn eind. De ophaalbedragen van mest laten deze week nog een wisselend beeld zien. In de regio zuid zijn enkele prijsveranderingen terwijl in de regio midden de prijzen stabiliserend blijven.
23 April 2020
mest bemesting uitrijden

Inside Mest

Wederom goede week voor mestmarkt

De DCA-ophaalbedrijven van mest tonen deze week een wisselend beeld. De gemiddelde bedragen van vleesvarkensdrijfmest nog wat af in tegenstelling tot de prijzen van rundveedrijfmest.
9 April 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden