Bedrijfsinkomen

euro Duitsland

Nieuws Inkomens

Duitse boer ziet inkomen fors dalen

De gevolgen van de coronapandemie en de Afrikaanse varkenspest zijn voelbaar in de portemonnee van agrarisch ondernemers in Duitsland. Zij zagen hun inkomen in boekjaar 2020-2021 flink dalen en de schuldenlast stijgen. Alle sectoren worden getroffen.
3 December 2021
akkerbouw ploegen

Nieuws Akkerbouw

NAV: Akkerbouw de dupe van landbouwplannen

De Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) luidt de noodklok over de toekomst van de bedrijfstak. Door een combinatie van Europese en nationale plannen, plus een voorziene overheveling van gelden ten behoeve van andere bedrijfstakken dreigt er amper inkomen meer over te blijven.
4 November 2021
droogte Agrifoto grondbewerking Stoppelbewerking

Achtergrond Economie

Groot deel inkomen boeren uit directe betalingen

Het gemiddelde inkomen op landbouwbedrijven in de EU is in de periode 2007 tot en met 2018 gestegen, maar blijft in vergelijking met de inkomens in andere sectoren nog steeds laag.
23 Augustus 2021
mais Verenigde Staten

Nieuws Landbouwinkomen

Inkomen van Amerikaanse boer dit jaar fors omlaag

Het netto landbouwinkomen in de Verenigde Staten daalt dit jaar flink, zo is de verwachting van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA). De reden? Een halvering van de directe overheidssteun aan boeren. De stijgende grondstofkoersen kunnen de klap wellicht iets wel verzachten.
9 Februari 2021
akkerbouw frankrijk

Nieuws Agribusiness

Franse landbouwbedrijven zien inkomen dalen

De Franse nationale Landbouwrekenkamer heeft de definitieve resultaten van landbouwbedrijven over 2019 gepubliceerd. De inkomens zijn in vergelijking met 2018 gedaald en die daling zet in 2020 door blijkt uit de voorlopige cijfers.
7 Januari 2021

BB TV Feiten

Landbouwinkomen omlaag door bijzonder 2020

Dat het jaar 2020 een bijzonder jaar is, maar geen verrassing meer zijn. Door wegvallende afzetmarkten hebben veel prijzen de weg naar beneden ingezet. 'Zo gingen de melkprijzen fors omlaag, daalden de aardappelprijzen met ruim 30% en ook in de varkenshouderij werden rode cijfers geschreven. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat de inkomens in de landbouwsector gedaald zijn', vertelt Cor Pierik, hoofd landbouw van het CBS, in een nieuwe Boerenbusiness Feiten.
4 Januari 2021
akkerbouw nederland vlag

Nieuws DCA Akkerbouw Index

Akkerbouw Index worstelt en komt boven

Luctor et emergo is het devies dat de DCA Akkerbouw Index volgt. Na een lange periode waarin het inkomen van de akkerbouwer onder druk stond is begin augustus eindelijk een lichtpuntje zichtbaar. De Index kan zelfs weer iets goedmaken.
10 Augustus 2020
noteringen beurs krach rode cijfers

Nieuws Countus Akker Index

Akkerbouwinkomen maakt vrije val

De Countus Akkerbouwindex over de maand maart toont duidelijk de enorme impact die een wereldwijde pandemie met COVID-19 heeft gehad op deze sector. In 4 weken tijd verloor de Index bijna 15 punten, waardoor de laagste stand sinds oprichtingsjaar 2004 werd bereikt.
7 April 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief