DCA Spotprijs Fritesaardappelen

Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 37

Nagroei valt tegen, eerste aardappelpercelen klaar

Het aardappelgewas is de laatste week onwijs hard achteruit gegaan. Op de percelen is nauwelijks groen meer te zien en de nagroei valt daardoor behoorlijk tegen dit seizoen. Het doodspuiten van de eerste aardappelpercelen is eerder dan verwacht.
15 September 2021
aardappelen frites aardappelverwerking

Nieuws Aardappelen

Koper voor meetinstrument friteskwaliteit van HZPC

RMA-Techniek heeft het SolEye product overgenomen van Solentum. Met de SolEye is het mogelijk om de kleur van de bakkwaliteit van frites digitaal en objectief te beoordelen.
10 September 2021
Gewastour 2021

Gewastour aardappel - week 36

Laatste kilo's groeien bij de aardappelen

Het slijten van het aardappelgewas gaat erg hard op dit moment. De eerste percelen het loodje leggen en anderen volgen snel. Aardappeltelers zien dat er nog wel kilo's groeien.
9 September 2021
aardappelen aardappeloogst agria

Nieuws Aardappel

DCA-Markets past spotprijs fritesaardappelen aan

De DCA-notering Spotprijs Fritesaardappelen (DCA-SF) wordt aangepast, meldt samensteller DCA-Markets. De spotprijs is de berekende waarde van de fysieke noteringen van de belangrijkste aardappeltelende landen in Noordwest-Europa: Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. 
8 September 2021
aardappelen

Gewastour aardappel - week 35

Oogst fritesaardappelen gaat juist niet meevallen

Ondanks voldoende vocht en donker weer gaat het aardappelgewas hard achteruit. Ook lijken de kilo's tegen te vallen die de laatste tijd zijn bijgegroeid. Het lijkt lastig te worden om het 5-jarige gemiddelde te behalen voor de fritesaardappelen.
2 September 2021
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Belgisch aanbod zet markt onder druk

De dalende tendens in de afland markt lijkt zich verder door te zetten. Vooral aanbod van de laatste vroege aardappelen geeft extra druk op de markt. Ondanks het hoge tempo van verwerken, zijn er telers die graag hun land leeg willen hebben om allerlei uiteenlopende redenen.
28 Augustus 2021
aardappelen aardappeloogst rooien oogsten aardappelrooier

Inside Aardappelen

Fritesaardappelen ruimen in recordtempo

Nog nooit zijn er de afgelopen 2 weken in zo'n korte periode zo veel hectare vroege aardappelen gerooid en tot fritesproducten verwerkt. De stoom komt er bijna letterlijk vanaf, om het maar eens populair uit te drukken. 
21 Augustus 2021
Gewastour 2021

Gewastour Aardappel - week 33

Nog zat groeipotentie op aardappelpercelen

De gemiddelde opbrengst van de fritesaardappel Innovator ligt lager dan voorgaande jaren volgens de proefrooiingen van de Gewastour. Ondanks dat zijn de aardappeltelers niet ontevreden en merken zij dat het aantal tonnen sterk groeit.
19 Augustus 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden