Wageningen UR

ploegen

Opinie Krijn J. Poppe

Vraagstuk van kleine boer blijft actueel

Veel boeren kunnen best het perceel van de buurman erbij doen. Geen wonder dat het duur is als het te koop komt. Met andere woorden: de meeste boerderijen zijn aan de kleine kant. Dat is niets nieuws.
3 November 2020
melkveebedrijf koeien

Nieuws Onderzoek WUR

Tot 2030 forse krimp van aantal melkveebedrijven

Het aantal melkveebedrijven in Nederland neemt tot 2030 af met eenderde tot ongeveer 10.650 bedrijven. De totale hoeveelheid melk blijft daarbij tot 2024 gelijk en stijgt daarna tot 2030 licht. De gemiddelde bedrijfsgrootte van een Nederlandse melkveebedrijven stijgt 101 naar 139 melkkoeien.
19 Oktober 2020
aardappelen

Nieuws Strokenteelt

Biodiversiteit vergroten met bijzondere strokenteelt

Wageningen University & Research (WUR) is met een bijzonder proefveldonderzoek gestart. Op een akker nabij Lelystad staan rijen walnootbomen en hazelaars met ertussen brede stroken aardappelplanten. Het doel van het zogenaamde 'Agroforestry project' is om de biodiversiteit te vergroten en efficiënter om te gaan met wat de bodem te bieden heeft.
29 Augustus 2020
grasland ruwvoer beregening

Nieuws Beregeningsverbod

Weinig verschil in overdag of 's nachts beregenen

Er zijn nauwelijks verschillen zichtbaar tussen overdag of 's nachts beregenen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van het KNMI en Wageningen Universiteit. De uitkomsten van het onderzoek zijn voor LTO Noord een reden met de waterschappen om tafel te gaan om onzinnige beregeningsverboden te voorkomen.
19 Augustus 2020
aardappelen

Nieuws Potato Europe

Potato Europe van Emmeloord naar Lelystad

De rondreizende wereldwijde aardappelbeurs Potato Europe doet in september 2021 niet Emmeloord maar Lelystad aan. Het heeft een nieuwe locatie gevonden bij Wageningen University & Research. Dat maakt organisator DLG Benelux bekend.
14 Augustus 2020
varkenshouderij

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Vleesvarkenshouder heeft flink last van coronacrisis

De liquiditeitspositie van varkensbedrijven is in het tweede kwartaal flink afgenomen, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor die ABN Amro samen met Wageningen Economic Research heeft opgesteld. De financiële positie van vleesvarkensbedrijven is sterk gedaald, terwijl de zeugenbedrijven dit kwartaal nog goed zijn weggekomen.
29 Juli 2020
grasland melkveebedrijf koeien mest bemesting

Nieuws Liquiditeitsmonitor ABN Amro

Melkveehouder in het rood door corona

De liquiditeit van de Nederlandse melkveehouders ontkomt niet meer aan de coronacrisis, aldus de ABN AMRO in haar liquiditeitsmonitor. Dit lag al in de lijn der verachting, maar kwam in de vorige kwartaalupdate nog niet tot uiting. De verbetering in het vorige kwartaal wordt inmiddels hard onderuit gehaald.
27 Juli 2020
varkenshouderij

Nieuws Varkensmarkt

WUR verwacht hoger saldo varkenshouderij

Wageningen UR heeft verwachte lange termijnopbrengsten van de varkenshouderij verhoogd. Het verwachte saldo per zeug per jaar neemt met 6,7% toe en het saldo per vleesvarken stijgt met 2,3%.
26 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden