NBWM

Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Brexit: dit gaat er nu gebeuren

Het Britse Lagerhuis heeft het akkoord van de Britse premier Theresa May voor de tweede keer weggestemd. De kans is dan ook heel groot dat de regering nu aanstuurt op uitstel van het vertrek uit de Europese Unie (EU).
13 Maart 2019
valuta Lira Turkije

Opinie Joost Derks

Hoe verjaagt Turkije het inflatiespook?

Terwijl de Europese Unie worstelt met een lage inflatie, ligt die in Turkije veel te hoog. Echter, zolang de centrale bank niet de vrije hand krijgt, zet de glijvlucht van de lira door.
8 Maart 2019
Brexit

Opinie Joost Derks

Kan het aftellen tot de brexit beginnen?

Groot-Brittannië stapt over 1 maand uit de Europese Unie (EU). Of niet? De zinspelingen van de Britse premier Theresa May en de stemming in het Lagerhuis wijzen erop dat de kans op een uitstel van de brexit snel toeneemt.
2 Maart 2019
valuta Zwitserse Frank

Opinie Joost Derks

Wed niet tegen de Zwitserse franc

De Zwitserse franc staat in de financiële markten bekend als een veilige haven. Waaraan heeft de munt die status eigenlijk verdiend, en welke richting gaat de franc kiezen?
23 Februari 2019
financieel dollar biljetten

Opinie Joost Derks

Hoelang kan de dollar nog stijgen?

De Amerikaanse dollar is in 2019 behoorlijk overtuigend uit de startblokken geschoten. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre en hoelang die indrukwekkende opmars kan worden doorgezet.
14 Februari 2019
varkenshouderij varkens - agri

Opinie Joost Derks

Wat brengt het jaar van het varken?

De kans is (behoorlijk) groot dat China en de Verenigde Staten (VS) een akkoord bereiken voordat de wapenstilstand in de handelsoorlog op 1 maart 2019 afloopt. Al is het geen garantie voor een verdere opmars van de renminbi.
8 Februari 2019
spoorwegen Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Ontspoort de brexit-trein nu echt?

De Britse premier Theresa May heeft dinsdagavond 29 januari groen licht gekregen om een nieuwe poging te wagen om het akkoord open te breken. Het Britse pond kreeg een flinke tik, want het laat zich uittekenen dat May in Europa van een koude kermis thuiskomt.
1 Februari 2019
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Brexitdeal weggestemd, wat nu?

Het Lagerhuis heeft dinsdagavond 15 januari de brexitdeal, die de Britse premier Theresa May met de Europese Unie (EU) sloot, weggestemd. Als de premier 16 januari een motie van wantrouwen overleeft, dan is de kans groot dat brexit wordt uitgesteld of zelfs wordt afgesteld.
16 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden