NBWM

Brexit Londen Engeland Groot Brittannie

Opinie Joost Derks

Brexit-ramp komt steeds dichterbij

Het Britse Lagerhuis stemt dinsdag 15 januari over het brexit-akkoord. Krijgt de Britse premier Theresa May op bijzondere wijze toch groen licht voor haar plannen? En valt de schade te overzien als de afspraken worden weggestemd?
10 Januari 2019
financieel euro valuta

Opinie Joost Derks

20 jaar euro, tijd om de balans op te maken

Na 20 jaar euro is het een mooi moment om de balans op te maken. Dankzij de nieuwe munt kreeg de Nederlandse export een boost en hoeven we op vakantie vaak niet meer lastig te rekenen met vreemde valuta. De munt is echter nog lang niet perfect.
3 Januari 2019
Federal Reserve

Opinie Joost Derks

Zo schopt de Fed Wall Street onderuit

De aandelen- en valutahandelaren hebben meer oog voor wat de Amerikaanse centrale bank (Fed) doet, dan zegt. Voorlopig kiest de Fed er in ieder geval voor om de onrust op financiële markten niet te beteugelen.
22 December 2018
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Ordelijke brexit geen stap dichterbij door act van May

De Britse premier Theresa May heeft dinsdag 11 december een motie van wantrouwen overleefd. Hierdoor komt een ordelijke brexit helaas geen stap dichterbij.
16 December 2018
Brexit Londen

Opinie Joost Derks

Uitstel van May: meesterzet of wanhoopsdaad?

Het uitstellen van de stemming is geen meesterzet, maar een wanhoopsdaad. Het is een kwestie van tijd voordat de Britse premier Theresa May schaakmat staat. 
11 December 2018
financieel valuta china yen Chinese economie

Opinie Joost Derks

De Lange Mars voor de Chinese renminbi

De Amerikaanse president Donald Trump en Chinese leider Xi Jinping hebben afgesproken dat ze in de komende 90 dagen gaan proberen het handelsconflict op te lossen. Hoewel een echt akkoord nog ver weg is, vieren de financiële markten al feest.
5 December 2018
data pond valuta

Opinie Laurens Maartens

Brexit: May wankelt en het pond krijgt klappen

Een brexit-akkoord leek woensdag 14 november nog binnen handbereik te zijn, maar donderdag 15 november neemt de kans toe dat Groot-Brittannië straks zonder afspraken uit de Europese Unie (EU) stapt. Op de valutamarkt is de opleving van het pond omgeslagen in een pijnlijke glijvlucht.
15 November 2018
Brexit Londen

Opinie Laurens Maartens

Brexit: een deal, of toch niet?

Het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) hebben een voorlopig akkoord bereikt over de brexit. Daarmee komt er voorlopig een einde aan het gemakkelijke deel van de scheiding: nu brandt de echte strijd los.
14 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden