Donald Trump

valuta

Opinie Joost Derks

Volatiele valuta's door luchtaanval van VS op Iran

De Amerikaanse aanval op een Iraanse generaal, leidt tot flink wat koersturbulentie in de valutawereld. Behalve veilige munten zoals de Japanse yen en de Zwitserse frank is er ook een andere groep valuta's die terreinwinst kunnen boeken.
3 Januari 2020
Trump

Inside Granen & Grondstof

Granenmarkt denkt nu al aan verkiezingsjaar

Op 3 november 2020 vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats. Zittend president Donald Trump neemt het dan op tegen zijn democratische evenknie. Vast staat dat de internationale media volgend jaar weer bol komt te staan van dit politiek spel. Daar wordt ook granenmarkt door beïnvloedt.
30 December 2019
china Boerenbusiness

Inside Rente

Deelakkoord VS met China lastig uit te voeren

China en de Verenigde Staten hebben recentelijk eindelijk hun deelhandelsakkoord gesloten. Een bron van onzekerheid voor de wereldeconomie en financiële markten is op korte termijn daarom redelijk opgedroogd. Het betekent echter niet dat de onzekerheid ook voor heel 2020 weg is.
20 December 2019
Trump

Opinie Joost Derks

Zo saboteert Trump zijn eigen herverkiezing

De Amerikaanse president Donald Trump trekt momenteel de aandacht met tegenstrijdige berichten over de handelsoorlog. In plaats daarvan zou hij zich wat meer moeten richten op de verslappende economie in eigen land.
5 December 2019
varkensvlees

Inside Varkens

Varkens: prijspiek in EU, prijsdal in VS

Terwijl de varkensprijzen in Europa recordhoogtes verbreken, fietsen de noteringen in de Verenigde Staten eind 2019 juist een prijsdal in. Een opvallende constatering. Hoe komt dit? 
1 December 2019
kaas

Nieuws Importheffing

Toch geen importheffing op Goudse en Edammer kaas

De Verenigde Staten voeren toch geen importheffing (van 25%) in op Goudse en Edammer, al zijn er wel andere kaassoorten waarop een importheffing komt. Ook varkensvlees en boter uit Nederland staan op de lijst die de Verenigde Staten woensdag 2 oktober gepubliceerd heeft.
3 Oktober 2019
Trump Verenigde Staten

Analyse Kaas

Gaat Trump de Europese kaasmarkt verstoren?

De opwaartse beweging die de kaasprijzen sinds de start van september laten zien, zet door. De foliekaasnotering (Gouda) slecht deze week de psychologische mijlpaal. Wel is er onzekerheid voor de wat langere termijn, gezien de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw dreigt met een importheffing op Europese kazen.
19 September 2019
Randy Spronk

Interview Randy Spronk

'Ik heb Trump gevraagd om vleesdeals te sluiten'

De handelsstrijden die president Donald Trump met verschillende landen voert, doen Amerikaanse varkenshouders serieus pijn in de portemonnee. Nu de voerprijzen ook nog dreigen te stijgen, blijft de situatie penibel. "Klopt", zegt Randy Spronk die net is afgetreden als voorzitter van de varkensbond in de Verenigde Staten. "Maar ik heb goede hoop dat we onze afzetmarkten vlot terugwinnen."
18 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden