Slachtcijfers varkens

slachterij varkenshouderij varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Zware varkens met 'weinig' vlees in de maand juli

De varkensslachtingen over juli verlopen relatief stabiel, het zijn de gewichten en het vleespercentage die een afwijkend beeld laten zien ten opzichte van voorgaande jaren. Om die reden zoomen we voor juli in op de huidige cijfers in vergelijking met de cijfers uit het 5-jarig gemiddelde en uit 2019.
11 Augustus 2020
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Weer meer varkens aan de haak in Duitsland

Met de heropening van het Duitse slachtconcern Tönnies klaart de lucht op de varkensmarkt weer wat op en zijn de Duitse slachtcijfers zich weer aan het herstellen. Ondertussen heeft het Duitse kabinet goedkeuring gegeven op het verbod op arbeidsmigranten in de vleesverwerkingssector.
29 Juli 2020
melkveebedrijf koeien jongvee kalf

Nieuws Slachtingen

Slachtaantallen kalveren beïnvloed door coronacrisis

Het aantal geslachte kalveren en varkens is in de eerste helft van 2020 gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit laat het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) weten. Voor geiten, runderen en schapen geldt een lichte toename.
29 Juli 2020
varkensvlees

Analyse Varkensslachtingen

Sluiting Van Rooi Meat heeft effect op slachtcijfers

Het grootste gedeelte van de maand juni verloopt qua slachtcijfers gemiddeld, echter in de eerste week van die maand zit een duidelijke kink in de kabel. Dit heeft alles te maken met de sluiting van Van Rooi Meat eind mei en de capaciteit van onder andere Vion na de kritiek op de woon-werk verhouding van haar uitzendkrachten.
10 Juli 2020
slachterij vleesverwerking

Inside Slachtingen

Amerikaanse slachtsector herstelt zich

De meeste Amerikaanse slachterijen hebben de werkzaamheden weer hervat en de verwerkingscapaciteit van het land laat herstel zien. De gemiddelde slachtcapaciteit zit al op 95% van het niveau van vorig jaar, zo zegt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).
11 Juni 2020
Vion Food Group

Analyse Varkensslachtingen

Heeft sluiting Vion invloed op slachtcijfers?

Afgelopen maand was er veel te doen rondom de situatie in de Nederlandse slachthuizen. Vion moest in de laatste week van mei tweemaal de deuren van verschillende slachtlocaties sluiten. Is dit terug te zien in de slachtcijfers?
6 Juni 2020
jan vernooij

Interview Jan Vernooij

'Mooi dat varkenssector verbroedert in crisistijd'

De spanningen in de varkenssector lopen steeds hoger op door de coronacrisis. In een interview met Boerenbusiness vertelt Jan Vernooij, voorzitter sectorcommisie Varkens- en biggenhandel / exporteurs binnen Vee & Logistiek, over zijn kijk op de situatie. 'We moeten een aanspreekpunt hebben die met alle partijen kan praten zonder afzonderlijk belang.'
3 Juni 2020
Vion Food Group

Nieuws Coronacrisis

Medewerkers Vion Groenlo in thuisquarantaine

De Vion slachterij in Groenlo sluit niet alleen haar deuren, inmiddels is ook besloten dat alle 600 medewerkers van de slachterij in thuisquarantaine gaan. Hiermee hoopt Vion te voorkomen dat het virus zich nog verder verspreid onder personeel of bewoners in de regio.
22 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden