Nederlandse varkenssector

Boerenbusiness

Interview Verriet en Duteweerd

POV praat met ministerie over liquiditeitssteun

De varkenssector heeft het zwaar. Hoge kosten en lage opbrengsten maken rendabel produceren vrijwel onmogelijk. Hoe kijkt de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) naar de situatie en wat kan zij doen om bedrijven te ondersteunen? In gesprek met voorzitter Linda Verriet (foto) en directeur Theo Duteweerd.
11 November 2021
Boerenbusiness

Interview Manon Houben

'Dreiging AVP ernstig, laat mensen niet bij varkens'

De Afrikaanse varkenspest (AVP) is de afgelopen 10 jaar steeds verder naar West-Europa opgerukt en stak bijna een jaar geleden de Pools–Duitse grens over. Manon Houben, manager afdeling varkensgezondheid bij Royal GD noemt de situatie dan ook 'ernstig'. Het voorkomen van AVP insleep hebben we deels zelf in de hand. Zij heeft bij een eventuele uitbraak in Nederland vertrouwen in de aanpak die in de draaiboeken is vastgelegd.
15 Augustus 2021
varkensstal varkens - agri

Nieuws Varkens

Nederlander wil varkenshouder behouden

Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft een positieve indruk van de varkens- en pluimveehouderij. Zij wil graag een sterke varkenssector voor het land behouden.
15 Juni 2021
varkenshouderij biggen

Nieuws Varkens

Varkensfokkerij geeft kijkje in de keuken

Gisteravond (7 januari) gaf de varkenshouderij via het programma Keurdienst van Waarde van KRO-NRCV een kijkje in het fokproces van varkens en hoe dit door de jaren heen is veranderd. Varkenshouders geven een kijkje in hun stal en ook Klasse KI geeft een kijkje in de keuken van het nieuwe sperma-winstation.
8 Januari 2021
banken financieel rabobank

Nieuws Prognose Rabobank

Herstel op varkensmarkt vraagt om geduld

Volgens Rabobank gaat de Nederlandse varkenshouderij een uitdagende winter tegemoet. Met de nog altijd aanhoudende coronapandemie, Afrikaanse varkenspest in Duitsland en stijgende voerprijzen is het vooruitzicht op herstel na januari onzeker.
15 December 2020
bierbostel

Nieuws Voer

Droogte zorgt voor dip in afzet brijvoer

In 2019 zijn er in Nederland minder vochtrijke veevoeders geleverd dan voorgaande jaren, zo vermeld de Overleggroep Producenten Natte Veevoeders (OPNV) in een persbericht.
1 September 2020
varkenshouderij

Nieuws Varkensmarkt

WUR verwacht hoger saldo varkenshouderij

Wageningen UR heeft verwachte lange termijnopbrengsten van de varkenshouderij verhoogd. Het verwachte saldo per zeug per jaar neemt met 6,7% toe en het saldo per vleesvarken stijgt met 2,3%.
26 Mei 2020
Theo Rovers

Interview Theo Rovers

'Online Pig Trade moet hele keten zekerheid bieden'

Op donderdag 19 september was de lancering van Online Pig Trade, een nieuw platform waarop varkenshouders, handelaren en slachterijen online varkens kunnen aanbieden en afnemers vraag kenbaar kunnen maken. 'De afgelopen maanden heeft een pilot gedraaid en nu blijkt dat er zeker interesse is, rollen we het landelijk uit', zo vertelt Theo Rovers, de oprichter van Online Pig Trade.
23 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden