Biologische melkprijzen

veevoer koeien

Nieuws Melk

Flinke krimp melkproductie bij groter aandeel biomelk

Een omschakeling in de Europese melkveehouderij naar 25% biologische productiemethoden, zoals gewenst door de Europese Commissie, komt in Nederland neer op een verlaging van de melkproductie met 9,8%.
25 Oktober 2021
Arla Foods

Nieuws Melk

Britse tak Arla wil groeien in duurzamere bio-zuivel

De Britse tak van Arla wil de aanvoer van biologische melk in de komende 5 jaar met 50% verhogen en tegelijkertijd de productie-eisen voor biologische melk aanscherpen. Reden is de sterk gegroeide vraag in Britse supermarkten.
20 Oktober 2021
melken

Nieuws Melk

Eko-Holland houdt bio-melkprijs oktober stabiel

Leverancierscoöperatie Eko-Holland verwacht de biologische melkprijs voor oktober stabiel te houden derde maand op rij stabiel te houden. De biologisch-dynamische melkprijs voor de achtste maand op rij gelijk.
4 Oktober 2021
frankrijk biologisch

Nieuws Melk

Toename productie biomelk ontregelt Franse markt

e productie van biologische melk steeg in Frankrijk veel harder dan de vraag en dat leidt tot problemen. Verwerkers verlagen de inkoopprijs, waarderen product af naar gangbaar en zetten omschakelingen van bedrijven stil. ook de consument loopt minder hard voor bio.
25 September 2021
strategie bedrijfsvoering risicomanagement

Nieuws Onderzoek

Snelle omschakeling naar biologisch financieel risico

De biologische melkveesector kan een voortrekkersrol vervullen bij een geïntegreerde aanpak van de stikstofuitstoot, stellen onderzoekers van Wageningen Universiteit. Ze waarschuwen ook: 'Snelle, grootschalige omschakeling naar biologische melkveehouderij, zonder evenredige groei van de afzet, vormt een te groot financieel risico op een dalende melkprijs.'
7 Mei 2021
melk biologisch

Inside Melk

Biologische zuivel ziet vooral groei in Azië

In Nederland is 4% van de melkveebedrijven biologisch. Het aantal stijgt elk jaar licht door een toenemende vraag. Deze vraag groeit niet snel, vooral doordat de consument niet de meerprijs voor biologische zuivel wil betalen. Nederlandse aanbieders zien vooral groei over de grens.
15 April 2021
melk biologische melk Arla Foods

Nieuws Arla Foods

Arla ziet groeiende vraag naar bio-zuivel in China

Volgens zuivelaar Arla Foods is in de snelgroeiende middenklasse van China veel vraag naar premium producten. Doordat het land de op één na de grootste populatie aan kinderen ter wereld heeft, ligt hier een grote kans voor 'kindersnacks'. Arla heeft zichzelf het doel gesteld om op deze markt een belangrijke rol te gaan spelen.
18 Maart 2021
melk biologisch Arla Foods

Nieuws Melk

Arla is eerste in Nederland met klimaatneutrale zuivel

3 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden