Biologische uienmarkt

peen peenoogst

Analyse biologisch

Vraag en aanbod beperkt op biologische peenmarkt

De biologische uientelers hebben vertrouwen in de lange termijn, maar voorlopig blijven de prijzen licht onder druk staan. Voor peen gebeurt er door het natte weer maar weinig in het veld maar datzelfde geldt voor de vraag dat beperkt blijft.
1 November 2023
uien biologisch

Analyse biologisch

Biologische uienmarkt staat even 'on hold'

De opbrengst van biologische uien matcht niet helemaal met het prijsverloop dat sinds de oogst zichtbaar is. Dat heeft vooral te maken met de vraag. De biologische aardappelmarkt daalt licht vergeleken met voorgaande week.
18 Oktober 2023
uien

Analyse biologisch

Kwaliteit is hét onderwerp op biologische uienmarkt

Met de oogstperiode die nog niet is afgerond is het te vroeg voor de biologische aardappel- en uienmarkt om de balans op te maken. Wat wel duidelijk is, is dat veel dit seizoen af zal hangen van de kwaliteit. De handel is op zijn beurt ook nog rustig.
11 Oktober 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Stemming biologische aardappelmarkt is goed

Met het bijzondere groeiseizoen nog maar nauwelijks achter de rug ligt het prijsniveau van de biologische tafelaardappelmarkt een stuk hoger dan het afgelopen seizoen. Ook de afzetmogelijkheden later in het bewaarseizoen lijken tot nu toe niet verkeerd. De biologische uienmarkt begint het seizoen wel stroef.
4 Oktober 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Biologische aardappelen meer en meer in trek

Het stroeve is ervan af op de biologische aardappelmarkt. De vraag naar tafelaardappelen neemt toe en voor iedere partij lijkt wel een geschikte plaats te zijn. De prijs maakt echter geen sprongen zoals de vraag dat wel doet. De handel in biologische uien van oogst 2022 is zo goed als klaar.
31 Mei 2023
aardappelen bewaring akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse biologisch

Biologische aardappelmarkt veert op

Het beste lijkt bewaard te zijn voor het einde op de biologische aardappelmarkt. De vraag naar tafelaardappelen is toegenomen en er hangen nauwelijks partijen boven de markt. De uienmarkt loopt tegen zijn einde van het seizoen.
24 Mei 2023
aardappelen tafelaardappelen

Analyse biologisch

Weinig vrije handel op biologische markten

De afzet op de biologische markten loopt rustig door. Voor de uien zit het bewaarseizoen er zo goed als op, maar bij de tafelaardappelen valt er nog genoeg volume af te zetten.
17 Mei 2023
aardappelen Albert Heijn biologisch

Analyse biologisch

Afzet biologische uien en aardappelen blijft stroef

De biologische markt wordt wederom bestempeld als rustig. De afzet in tafelaardappelen blijft stroef verlopen. De uienprijs zet een stap de verkeerde richting op.
10 Mei 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden