Carola Schouten

Minister Ministerie Schouten landbouwminister Carola Schouten

Politiek Stikstof

Varkensgeld overgeheveld naar opkoop piekbelasters

Landbouwminister Carola Schouten gaat €130 miljoen die bedoeld was voor het saneren van varkensbedrijven overhevelen naar het uitkopen van piekbelasters rond Natura2000-gebieden. Ook wordt €40 miljoen uit de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) aangewend voor andere stikstofreducerende maatregelen.
30 Juni 2021
akkerbouw grond sloot waterkwaliteit

Nieuws GLB

'Haal geen vruchtbare grond uit productie'

De onderhandelingen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) worden donderdag en vrijdag (24 en 25 juni) in Brussel voorgezet. In een brandbrief aan minister Carola Schouten uiten LTO Nederland en het NAJK hun zorgen over de effecten van de Europese maatregelen die nu op tafel liggen.
23 Juni 2021
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Grond

Toch compensatie voor waardedaling veenweiden

De waardedaling van landbouwgrond in veenweidegebieden moet worden gecompenseerd. Daarvoor pleit landbouwminister Carola Schouten in een brief aan de Tweede Kamer
31 Mei 2021
belastingdienst

Politiek Financieel

‘Houd landbouwvrijstelling voor ondernemers in stand’

De landbouwvrijstelling moet in stand worden gehouden. Hiervoor pleit Lubbert van Dellen, commercieel directeur van Accon avm. Hij roept agrarische ondernemers op bij de politiek te onderstrepen dat de regeling nodig, effectief en relevant is. Zeker in deze periode.
20 Mei 2021
transport kalf veevervoer

Nieuws Kalverhouderij

Kalverhouderij verder in het nauw gedreven

De kalverhouderij wordt alsmaar verder in het nauw gedreven. Een onderzoek, in opdracht van het ministerie van Landbouw, toont dat de kalvermesterij zoals die nu wordt vormgegeven, op termijn moet verdwijnen. In de toekomst moeten de kalveren langer of helemaal bij de melkveehouder blijven en wordt import aan banden gelegd. Dat schrijft NOS, die een conceptversie in handen heeft.
15 Maart 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

Ook Eerste Kamer neemt Stikstofwet aan

De Eerste Kamer heeft de stikstofwet vanmiddag (9 maart) aangenomen. Van de partijen in de senaat stemden VVD, CDA, SP, SGP, 50Plus, Onafhankelijke Senaatsfractie (OSF), D66 en ChristenUnie voor. Tegen de 'Wet Stikstofreductie en natuurverbetering' stemden de Fractie Otten, FvD, Fractie-Nanninga, GroenLinks, PVV, PvdD en PvdA.
9 Maart 2021
Minister Ministerie Schouten ChristenUnie LNV politiek Carola Schouten

Nieuws Politiek

Weinig hobbels op de weg voor Stikstofwet

Het lijkt erop dat er een meerderheid is in de Eerste Kamer voor de Stikstofwet stemt. De partijen in de senaat gingen dinsdag (2 maart) in debat met demissionair landbouwminister Carola Schouten. Op 9 maart wordt er door de Eerste Kamer gestemd over de wet die officieel 'Wet Stikstofreductie en natuurverbetering' heet, inclusief 4 ingediende moties.
3 Maart 2021
koeien

Opinie Jaap Majoor

Wat is beter voor het milieu: koeien of planten?

Wat is beter voor het milieu: koeien of planten? Volgens de media en de linkse politiek zijn dat de planten. Maar is dit wel zo?
2 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden