Prijs zetmeelaardappelen

aardappelen aardappeloogst zetmeelaardappelen Drenthe

Nieuws Aardappelen

Prestatieprijs Avebe pakt iets gunstiger uit

Zetmeelproducent Royal Avebe keert hun leden een prestatieprijs van €98,56 uit over het jaar 2021-2022. Dat is een iets hoger bedrag dan waar de coöperatie eerder rekening mee hield. Een boekjaar eerder betaalde Avebe nog €93,30 per ton aardappelen uit.
28 November 2022
Duitsland zetmeelaardappelen emsland

Nieuws Aardappelen

Emsland compenseert telers voor lage opbrengst

Zetmeel- en vlokkenproducent Emsland Group verhoogt de aardappelprijzen voor alle aardappelen die telers dit seizoen leveren. Wie in staat is om meer aardappelen dan gemiddeld te leveren krijgt een extra bonus. Daar tegenover staat dat de verwerker ook iets terug wil van de teler. Zowel dit seizoen als in 2023.
7 September 2022
Avebe David Fousert

Interview David Fousert

'Avebe heeft een unieke positie in plantaardig eiwit'

Aardappelverwerker Royal Avebe heeft vandaag het jaarverslag gepresenteerd. Het coöperatieve resultaat was het hoogste in zes jaar, er is flink geïnvesteerd en de prestatieprijs heeft iets ingeboet ten opzichte van vorig seizoen. Boerenbusiness sprak met David Fousert, de nieuwe CEO van Avebe, over afgelopen jaar en de ontwikkelingen voor komende tijd.
10 December 2021
aardappelen Zetmeel zetmeelpootgoed zetmeelaardappelen

Inside Aardappelen

Franse zetmeeltelers in moeilijkheden

De 2 verwerkers van zetmeelaardappelen in Frankrijk bieden telers dit seizoen een lagere prijs voor hun aardappelen. Dat wekt weerstand op bij telersorganisatie UNPT. Aardappeltelers hebben 3 moeilijke jaren achter de rug en een prijsverlaging is daarom niet aan de orde volgens hen.
20 Mei 2021
Avebe Bert Jansen

Interview Bert Jansen

'Duidelijk meer interesse in de zetmeelaardappelteelt'

Zetmeelaardappelcoöperatie Avebe presenteert vandaag (19 november) de prestatieprijs over de campagne 2019-2020. De impact van de droogte werd deels overschaduwd door het coronavirus, al heeft dit de koninklijke onderneming qua afzet geen windeieren gelegd. De nabije toekomst mag dan onzeker zijn, die van zetmeelaardappelen kent duidelijk lichtpuntjes. Zeker in vergelijking tot de fritesaardappelmarkt
19 November 2020
Avebe Innovation Centre

Nieuws Aardappelen

Avebe boert goed en verhoogt voorschotprijs

Zetmeelproducent Avebe heeft de voorschotprijs, die het uitbetaalt voor oogstjaar 2019, verhoogd tot €71 per ton. Dat laten ledentelers vandaag, maandag 25 mei, weten in een brief. Dit betekent een stijging van €6 per ton, vanwege het positief uitvallend resultaat.
25 Mei 2020
Avebe Bert Jansen

Interview Bert Jansen

'Avebe betaalt liever een recordprijs in normaal jaar'

Avebe heeft de definitieve campagneprijs over de oogst van 2018 verhoogd van €70 naar €80 per ton. Inclusief premies en toeslagen betaalt het concern gemiddeld een recordhoge €90 per ton voor aardappelen met een zetmeelpercentage van 19%. Bert Jansen, de CEO van Avebe, kijkt in een interview met Boerenbusiness met gemengde gevoelens naar de prijs.
10 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden