Zuivelsector Nieuw-Zeeland

koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws melk

Nieuw-Zeeland verbiedt export levend vee

Nieuw-Zeeland gaat de export van levend vee verbieden. De komende 2 jaar wordt deze exportstroom gefaseerd afgebouwd. Volgens de landbouwminister Damien O'Connor stond bij de beslissing centraal dat het land zijn reputatie wat betreft dierenwelzijn hoog wil houden.
14 April 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkproductie blijft stabiel in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland wordt nog steeds meer melk geproduceerd dan in de voorgaande jaren, maar het verschil is minimaal te noemen. Daarmee houden Nieuw-Zeelandse melkveehouders ook in de maand februari stevig vast aan de seizoensmatige trend.
23 Maart 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeeland wijkt niet af van trend in melkaanvoer

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland lijken niet af te wijken van de seizoensmatige trend in de melkaanvoer. De weg omlaag is inmiddels al een tijdje ingeslagen, al komt de melkaanvoer in januari op het hoogste niveau sinds het jaar 2017 uit. Hoeveel meer hebben melkveehouders geproduceerd ten opzichte van de eerste maand in voorgaande jaren?
1 Maart 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeeland eindigt 2020 met iets hogere productie

Nieuw-Zeelandse melkveehouders hebben het jaar 2020 goed afgesloten. De melkproductie in de maand december komt op het hoogste niveau sinds 2016 uit. Daarmee komt tevens de totale productie voor het kalenderjaar hoger uit dan het jaar ervoor. Goede vooruitzichten zijn er ook, want de regering van Nieuw-Zeeland heeft het vrijhandelsverdrag met China recent verlengd.
28 Januari 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Droogte dwingt Kiwi's melkvee op te ruimen

Na een goede start van het seizoen 2020-2021 speelt de droogte opnieuw op in Nieuw-Zeeland. In diverse regio's treffen de autoriteiten maatregelen om de grondwaterstanden te beschermen en worden beregeningsverboden afgekondigd. De droogte is ook terug te zien in de melkaanvoercijfers...
28 December 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkproductie Oceanië bereikt tamme seizoenspiek

De melkproductie in Oceanië komt in oktober de jaarlijkse seizoenspiek tegen. Nieuw-Zeeland noteert een iets een hogere piek dan vorig jaar, terwijl Australië verstek laat gaan en onder het productieniveau van vorig jaar blijft. Waar ligt dat aan?
11 December 2020
Fonterra

Inside Melk

Fonterra zit ruim in de melk, afzet valt tegen

Nieuw-Zeeland en Australië hebben de zuivelexport over de maand juli teruggeschroefd, zo valt te lezen in het maandelijkse maandrapport van het zuivelconcern Fonterra. De melkverwerker heeft over de maand augustus wel fors meer melk weten te collecteren.
2 Oktober 2020
Fonterra

Inside Melk

'Oude normaal' op zuivelmarkt nog niet terug

Eens in de 3 maanden laat Fonterra zich uit over de melkprijs voor in dit geval seizoen 2020/2021. De Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie ziet geen reden om de verhoging van de prognose in juli zowel naar onder of boven bij te stellen.
4 September 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden