Zuivelsector Nieuw-Zeeland

Boerenbusiness

Nieuws Export

Nieuw-Zeeland legt vee-export stil na scheepsramp

Nieuw-Zeeland heeft besloten de export van levend vee voorlopig stil te leggen. Dit naar aanleiding van de scheepramp met ruim 40 opvarenden en zo'n 5.800 melkkoeien die deze week plaatsvond voor de kust van Japan.
4 September 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Fonterra: Nieuw-Zeelandse zuivelexport in de lift

Nieuw-Zeeland heeft een groei gerealiseerd in haar zuivelexport, zo vermeld het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra in haar maandelijkse marktrapport. Tevens wist de coöperatie meer melk te collecteren.
1 September 2020
melkveebedrijf koeien weidegang nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Melkseizoen in Nieuw-Zeeland gaat goed van start

De Nieuw-Zeelandse melkproductie heeft haar dieptepunt bereikt en zit weer in de lift. Tevens ligt de productie over juli hoger dan vorig jaar, een positieve uitkomst nadat de weersvoorspelling mogelijk tot andere resultaten zou kunnen leiden. 
28 Augustus 2020
Boerenbusiness

Inside Melk

Hoe eindigt melkseizoen 2019/2020 in Oceanië?

Zowel Nieuw-Zeeland als Australië lijken het melkseizoen van 2019/2020 af te sluiten met een hogere productie dan in voorgaand seizoen in de laatste maanden. Voor beide geldt wel dat ze over het hele jaar juist minder geproduceerd hebben dan het seizoen ervoor, zo blijkt uit een rapport van Fonterra.
3 Augustus 2020
Fonterra

Nieuws Nieuwe wetgeving

Fonterra hoeft melk niet langer verplicht op te halen

24 Juli 2020
overstroming nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Nieuw-Zeeland

Van kurkdroge zomer naar natte voeten in de winter

Het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland kampt met heftige overstromingen. Een enorme weersomslag na een kurkdroge zomerperiode. Waar de gewassen in januari nog verdroogden worden ze nu letterlijk overspoelt met water. (Melk)veehouders moeten noodgedwongen vee verplaatsen om aan de overstromingen te ontkomen.
23 Juli 2020
melkveebedrijf nieuwzeeland Nieuw-Zeeland

Nieuws Investering

Canadees pensioenfonds koopt in op zuivelmarkt NZ

Het voorheen volledig Nieuw-Zeelandse Dairy Holdings Limited (Dairy Holdings) is voor een kwart verkocht aan Sooke Investments dat onderdeel van een Canadees pensioenfonds. Diary Holdings is met ruim 16 miljoen kilo melk Fonterra's grootste leverancier.
2 Juli 2020
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeelandse melker vreest voertekort

Met dat op het zuidelijk halfrond de winter begint, komt er eindelijk regen uit de lucht vallen. Nieuw-Zeeland mocht de laatste weken weliswaar een flinke hoeveelheid  verwelkomen, maar voor veel melkveehouders komt dit waarschijnlijk te laat. De Nieuw-Zeelandse overheid stelt daarom behoorlijke compensatiegelden...
22 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden