Zuivelsector Nieuw-Zeeland

koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melkaanvoer

Melkers in Nieuw-Zeeland geven nu toch weer gas

In de afgelopen maanden liet de melkproductie in Nieuw-Zeeland een grote achterstand zien, maar die is maart behoorlijk ingelopen. Hoewel nog steeds sprake is van een jaar op jaar-daling is het verschil veel minder groot dan die was.
22 April 2022
Fonterra

Analyse Melkaanvoer

Minder melk en nóg hogere melkprijs in Nieuw-Zeeland

Opnieuw laat de melkaanvoer in Nieuw-Zeeland een flinke achteruitgang zien. In januari was de procentuele krimp zelfs nog groter dan in de voorgaande maanden. Ondertussen wordt de melkprijs alsmaar hoger.
25 Februari 2022
koeien Nieuw-Zeeland

Analyse Melkaanvoer

Kiwi's melken het minst in 9 jaar tijd

De melkaanvoer in Nieuw-Zeeland leek in november weer wat bij te trekken, maar de cijfers over december tonen opnieuw een grote kloof zichtbaar vergeleken met dezelfde maand een jaar daarvoor.
27 Januari 2022
Fonterra

Achtergrond Handelsdeal

Britten vrezen invasie Fonterra na handelsdeal

Fonterra ziet kansen op de Britse markt nu het Verenigd Koninkrijk en Nieuw-Zeeland deze week een handelsdeal hebben gesloten. Uit monde van CEO Miles Hurrel spreekt de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie van een fantastisch resultaat dat veel kansen biedt voor de export. De zuivelsector in het VK maakt zich juiste grote zorgen over de invasie van Nieuw-Zeelandse zuivelproducten op de Britse markt.
24 Oktober 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Fonterra: melkplas Nieuw-Zeeland groeit niet verder

De melkproductie in Nieuw Zeeland heeft de afgelopen decennia een flinke groei laten zien. De melkplas heeft nu echter haar plafond bereikt, laat Marc Rivers, de financiële topman van Fonterra.
11 Augustus 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Ook hogere melkaanvoer Nieuw-Zeeland in najaar

De Nieuw-Zeelandse melkproductie blijft ook in mei voorlopen op het niveau van vorig jaar. De melkaanvoer in de laatste maand voor de winter daalt seizoensgebonden weliswaar rap, maar is voor mei de hoogste ooit. 
22 Juni 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Inside Melk

Nieuw-Zeelandse boeren spoelen melk door de goot

Melkveehouders in Nieuw-Zeeland kampen met verscheidene uitdagingen. Een aantal melkveehouders heeft zelfs noodgedwongen melk weg moeten spoelen, wat is hiervoor de reden?
16 Juni 2021
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkveehouders NZ hebben vertrouwen in toekomst

Agrarische ondernemers in Nieuw-Zeeland kijken met meer vertrouwen naar de toekomst. Vooral melkveehouders trekken het gemiddelde marktsentiment omhoog, zo blijkt uit de meest recente Rabobank Rural Confindence survey.
20 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden