Countus Varkensindex

varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Varkensindexen kiezen tegengestelde richting

Het rendement van de varkenshouderij laat in de eerste week van de maand juli een duidelijke splitsing zien: daar waar de Countus Biggenindex in week 26 een daling heeft ingezet, laat de Countus Vleesvarkensindex juist zien dat het de weg naar boven heeft gevonden.
3 Juli 2019
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Oogsttijd varkenshouder op punt van beginnen

Uit de Countus Varkensindex blijkt dat het rendement in de varkenshouderij sterk is verbeterd. Waar het rendement van zeugenhouders momenteel piekt, moeten de oogstmaanden voor vleesvarkenshouders echter nog beginnen.
7 Juni 2019
varkenshouderij

Analyse Countus Varkensindex

Voor varkenshouders snijdt het mes aan 2 kanten

De opbrengsten in de varkens- en zeugenhouderij zijn in de afgelopen maanden sterk verbeterd, zo blijkt uit de Countus Varkensindex. De verwachting is dat het stijgende rendement van zeugenhouders over de komende weken afvlakt, waar de vleesvarkenshouder een verdere stijging tegemoet ziet.
10 Mei 2019
varkenshouderij varkens - agri

Analyse Countus Varkensindex

Rendement varkenshouder schiet omhoog

Het rendement in de varkenshouderij heeft in de afgelopen 4 weken een flinke stijging laten zien. De Vleesvarkensindex en de Biggenindex van Countus zijn beiden namelijk fors gestegen.
4 April 2019
financieel rekenen euro rekenmachine

Analyse Countus Varkensindex

Rendement zeugenhouder weer bovengemiddeld

Het rendement voor vleesvarkenshouders laat al sinds Kerst een stabiel beeld zien. Tegelijkertijd zagen de zeugenhouders hun rendement in de afgelopen weken juist toenemen. Dat blijkt uit de Countus Biggen- en Vleesvarkensindex.
15 Maart 2019
varkenshouderij varkens - agri

Analyse Countus Varkensindex

Vleesvarkenshouder wordt op geduld beproefd

Voor de vleesvarkenshouders is het wachten op betere tijden. Terwijl de biggenprijzen stijgen, maken de varkensprijzen nog nauwelijks aanstalten naar boven. Uit de Countus Biggen- en Vleesvarkensindex blijkt dat het rendement zelfs nog verder gedaald is.
11 Februari 2019
financieel data rekenen euro

Analyse Countus Varkensindex

Rendement varkenshouder nadert kantelpunt

De marges in de zeugenhouderij stonden in de tweede helft van 2018 behoorlijk onder druk, maar inmiddels kan weer naar boven worden gekeken. De Countus Biggenindex laat dan ook een stijging zien. Het rendement in de vleesvarkenshouderij nadert echter een kantelpunt.
9 Januari 2019
varkenshouderij

Nieuws Countus Varkensindex

Countus komt met Varkens- en Biggenindex

Countus Accountant en Adviseurs heeft in samenwerking met DCA Groep een Vleesvarkens- en Biggenindex ontwikkeld. De indexen geven op een schematische wijze weer hoe de saldo's in de vleesvarkens- en zeugenhouderij zich verhouden tot het verleden. Tevens wordt een opbrengstprognose gegeven.
10 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden