Voermarkt 2019

akkerbouw veehouderij stro strobalen

Inside Voer

Ook weinig vraag naar stro in Verenigd Koninkrijk

Net zoals in Nederland, is ook in het Verenigd Koninkrijk meer dan voldoende stro beschikbaar. Het probleem is echter dat (melk)veehouders niet vragen vraag dit product, waardoor de prijzen in beton gegoten zijn.
13 September 2019
voer melkveebedrijf koeien ruwvoer koeienstal

Inside Voer

Ruwvoerprijzen maken pas op de plaats

Er is momenteel weinig handel op de voermarkt. Dit maakt dat de prijzen deze week een pas op de plaats maken. Volgens de handelaren barst de markt pas weer los als de eerste snijmaïs op de markt gebracht wordt.
10 September 2019
mais snijmais Agrifoto

Inside Voer

Voermarkt bevindt zich in afwachtende fase

De voermarkt bevindt zich op dit moment in een afwachtende fase. De prijzen noteren met name zijwaarts, al zet de prijs voor weidehooi wel een stap omlaag. Voor de meeste (melk)veehouders is het de komende 2 weken echter wachten totdat de eerste nieuwe snijmaïs zich aandient.
3 September 2019
Agrifoto soja - agri

Nieuws Veevoer

'Fins veevoer moet in 2025 sojavrij zijn'

Jari Leppä, de minister van Land- en Bosbouw in Finland, wil dat het land binnen 5 jaar stopt met het importeren van sojabonen voor veevoer. Volgens de minister kan de import van sojabonen volledig vervangen worden door de eigen productie van tuinbonen uit te breiden.
30 Augustus 2019
veevoer voer melkveebedrijf

Inside Voer

Prijzen rundveebrok blijven voorlopig dalen

Ook in augustus laten de prijzen voor de rundveebrokken een daling zien, zo tonen nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research aan. Volgens de mengvoerprijsindicator is de bodem nog lang niet bereikt.
30 Augustus 2019
veevoer voer brok

Inside Voer

Hoe ver kan prijs varkensbrok dalen?

De prijzen voor varkensbrok hebben over de maand augustus wederom een daling weggezet, zo blijkt uit nieuwe cijfers van Wageningen Economic Research. De mengvoerprijsindicator toont aan dat deze daling voorlopig niet ten einde is. Hoe ver kan de prijs nog dalen?
28 Augustus 2019
transport stro strobalen Agrifoto landbouwverkeer

Inside Voer

Bierbostel en stro doen stapje omlaag

Terwijl vorige week de prijs voor snijmaïs onder druk stond, staan deze week de prijzen van bierbostel en stro onder druk. Voor beide producten geldt dat er meer aanbod dan vraag is, waardoor de prijzen noodgedwongen een stapje terug moeten doen.
27 Augustus 2019
melkveebedrijf Verenigde Staten

Achtergrond Voer

Niet alleen droogte zorgt voor ruwvoertekort

Vaak wordt gedacht dat droogte de grootste nachtmerrie is van akkerbouwers en veehouders, maar tegenovergestelde weersomstandigheden kunnen ook dramatisch uitpakken. De Verenigde Staten zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Verzopen gewassen zorgen inmiddels zelfs voor een tekort aan hooiproducten.
23 Augustus 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief