Aardappelopbrengsten 2019

aardappelen aardappelperceel Duitsland

Inside Aardappelen

Duitse oogst tuimelt na areaalcorrectie

Het officiële Duitse statistiekbureau Destatis hield lange tijd vast aan een fikse stijging van het aardappelareaal in hun land. Nu verschillende deelstaten nieuwe cijfers bekend maken over het areaal, wordt dit naar beneden bijgesteld. Tezamen met een lage hectare-opbrengst resulteert dat in een flink lagere totaaloogst.
31 December 2019
aardappelen aardappelbewaring frankrijk

Inside Aardappelen

Aardappeloogst België 9 procent boven gemiddelde

Het Belgische statistiekbureau Statbel heeft de voorlopige opbrengstcijfers voor akkerbouwgewassen bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat de totale aardappeloogst 9% boven het gemiddelde uitkomt.
12 November 2019
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappel

Aardappelopbrengst ligt boven gemiddelde

De aardappeloogst krabbelt weer op richting het niveau van 2017. De voorlopige oogstraming van het CBS gaat uit van een 24% hogere opbrengst dan vorig jaar.
31 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

NEPG: Aardappeloogst duikt onder 27 miljoen ton

De North-Western European Potato Growers (NEPG) heeft zijn opbrengstprognose voor consumptieaardappelen in de EU-5 aangescherpt aan de hand van de oogstvoortgang. Het gaat uit van 26,9 miljoen ton aardappelen in Noordwest-Europa. Eerder lag die schatting nog boven de 27 miljoen ton.
29 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst

Nieuws Aardappelen

VTA: 'Aardappelopbrengst buigt af naar gemiddelde'

De leden van Verenigde Telers Akkerbouw (VTA) hebben half september opnieuw hun aardappelgewassen bemonsterd. De opbrengst die hieruit is gerold, ligt bijna 15% hoger dan vorig jaar. Daarmee wordt het meerjarig gemiddelde aangetikt.
8 Oktober 2019
aardappeloogst

Inside Aardappelen

Aardappelopbrengst bekendgemaakt

De laatste proefrooicijfers voor dit seizoen zijn ondertussen bekendgemaakt. Wordt het niveau 2018, 2017 of 2016? Wat in ieder geval zeker is, is dat deze cijfers duidelijk beter zijn dan de dramatische oogst van vorig seizoen. Er kan in Nederland en België echter niet gesproken worden van een topper.
1 Oktober 2019
aardappelen aardappeloogst

Inside Aardappelen

Hoog prijsniveau Poolse aardappelen blijvend

De Poolse aardappelsector stevent af op een record lage oogst dit jaar. Nu steeds meer rooimachines in actie komen bevestigt de praktijk dit beeld. Normaalgesproken daalt bij een groeiend aanbod de prijs. Dit jaar is de druk echter minder en blijft de marktprijs vasthouden.
24 September 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Fritesrassen laten het afweten in nagroei

Het droge en mooie nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat de nagroei van veel fritesaardappelen erg matig is verlopen. Hoe verder zuidelijker, des te lager de opbrengst. Dat is het beeld van de nieuwe proefrooicijfers in Nederland, België en Frankrijk.
16 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden