DCA Spotnotering

melken

Nieuws melk

Ondanks records lijkt piek zuivelmarkt niet bereikt

Het aanbod aan rauwe melk is zeer schaars in Nederland. De prijzen voor gangbare rauwe melk komen daarbij op de spotmarkt op het niveau van biologische melk. Ook in Duitsland is de markt zeer dun. vanuit Polen en Groot-Brittannië komt volgens de berichten een beetje extra vloeibaar product beschikbaar, maar dit heeft nog geen echt merkbaar effect op de prijzen. Alles gaat verder omhoog, ook bij de poeders en kazen.
17 Februari 2022
zuivel kaas

Nieuws Melk

Zuivelhandelsplatform DAO in Nieuw-Zeelandse handen

Digitaal zuivelhandelsplatform DAO.EU wordt volledig overgenomen door het Nieuw-Zeelandse NUI markets. DAO is in 2017 opgezet vanuit Trigona Dairy, met een softwarelicentie van NUI. Beide partijen hopen dat de stap een aanzet zal zijn voor verdere expansie van DAO.
11 Februari 2022
kaas Cheddar

Analyse Melk

Kaasprijzen nemen stokje over van concentraat

De zuivelmarkt als geheel blijft deze week 'vast', met nog altijd verder oplopende prijzen en nieuwe hoogterecords. Het tempo van prijsstijgingen op de vloeibare zuivelmarkt is deze week wel weer iets normaler geworden. Snelle prijsverhogingen zijn er nu evenwel zichtbaar bij de kazen, met name Cheddar.
10 Februari 2022
melk zuivel melkveebedrijf melkpoeder

Analyse Melk

Klap voor vloeibare zuivel, poeder en kaas stijgen na

De prijzen voor vloeibare zuivelproducten hebben deze week klappen gekregen. Niet omdat de markt opeens is gedraaid, maar vooral door een gebrek aan menskracht. De feestdagen vallen dan wel in de weekenden, fabriekspersoneel en truckers willen toch vrij.
23 December 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Inside melk

Roomprijs topt af, rauwe melk en concentraat pieken

De vloeibare zuivel op de spotmarkt is te duur om er iets van te maken, klagen verwerkers, maar het product dat er is, wordt toch gekocht. Het gaat dan wel om kleine volumes. De handel is 'dun', zoals het heet
4 November 2021
kaas kaasproductie foodbusiness

Inside Melk

Prijsrally vloeibaar zwakt af, kaas en poeders vast

Op de zuivelmarkt volgen de prijsstijgingen in het vloeibare zuivelsegment elkaar minder snel op dan in de voorbije weken. De kaasprijzen temporiseren ook, maar die hebben wel een respectabel hoog niveau bereikt. Wat betekent dit voor de DCA Zuivelnoteringen voor Noordwest-Europa?
16 September 2021
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Zuivelprijzen lopen verder op door schaarste melk

De noteringen op de Noordwest-Europese zuivelmarkt lopen door de bank genomen verder op door een schaarse beschikbaarheid aan melk. Bovendien zijn de gehalten aan vet en eiwit in de melk nog eens relatief laag. Daardoor komt bijvoorbeeld de DCA-notering voor Nederlandse spotmelk geleidelijk in de buurt van de recordhoogte uit 2017. 
19 Augustus 2021
room koffiebonen

Inside Melk

Overgang en aanbod laten zuivelnoteringen dalen

Het mooie weer en de open terrassen hebben op de zuivelmarkt in Noordwest-Europa nog niet tot de verwachte hogere zuivelnoteringen geleid. Sterker nog, de prijzen zijn deze week voor de tweede opeenvolgende week gedaald. Hoe komt dit?
10 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden