Graanoogst 2020

graanoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Australië oogstte niet eerder zoveel tarwe

Naar schatting wordt dit seizoen in Australië een recordhoeveelheid tarwe geoogst. Vooral in het oosten van het land hebben gewassen geprofiteerd van relatief veel neerslag. Daarmee wordt het record van seizoen 2016-2017 verbroken. Een cyclus van 3 desastreus slechte jaren wordt doorbroken.
17 Februari 2021
gerst brouwgerst zomergerst

Inside Granen & Grondstof

Regen heeft negatief effect op Britse zomergewassen

In Engeland is het einde van de oogst van de zomergewassen inmiddels in zicht. De neerslag van de afgelopen periode heeft de kwaliteit van de gewassen echter geen goed gedaan. Zo zijn zomergerst en zomertarwe getroffen door schimmel, waardoor een groot gedeelte van de zomergewassen in het voersegment is beland.
21 September 2020
tarweoogst tarwe - agri

Inside Granen & Grondstof

Wereldwijde tarweoogst naar boven bijgesteld

Het International Grains Council (IGC) heeft haar verwachting voor de wereldwijde tarweoogst van seizoen 2020/2021 naar boven bijgesteld. Vooral in Rusland voorziet de organisatie een grotere oogst, terwijl in Frankrijk en Roemenië juist kleinere oogsten worden verwacht.
31 Augustus 2020
akkerbouw grond Duitsland tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Klöckner: 'Graanoogst iets onder gemiddelde'

De Duitse landbouwminister Julia Klöckner heeft op vrijdag 28 augustus het oogstrapport voor graanoogst 2020 naar buiten gebracht. Daaruit blijkt onder meer dat de opbrengst circa 3% onder het niveau van afgelopen jaar ligt. Verder meldt Klöcker dat de landelijk gemiddelde opbrengsten beter zijn dan in de prognoses werd verwacht.
28 Augustus 2020
tarweoogst rusland graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Rusland verwacht op één na grootste graanoogst

Ondanks het coronavirus en de landelijke beperkingen die dat tot gevolg heeft, weet Rusland een zeer goede graanoogst weg te zetten. Het Institute for Agricultural Market Studies (IKAR) heeft de verwachtingen voor de opbrengst daarom naar boven bijgesteld. Naar verwachting behaalt het land daardoor de op één na grootste oogst ooit.
26 Augustus 2020
veevoer voer melkveebedrijf koeien koeienstal voerhek

Inside Voer

Stabiele voermarkt met voldoende aanbod

Ondanks het uitblijven van regenbuien en een tegenvallende graanoogst is er nog geen reden tot paniek op de voermarkt, zo laten handelaren deze week weten. Voor nu is er eigenlijk van elk product voldoende beschikbaar.
11 Augustus 2020
graanoogst tarweoogst graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Duitse boeren oogsten 10 procent minder graan

Akkerbouwers in Duitsland oogsten dit jaar naar verwachting minder graan en juist meer koolzaad dan vorig jaar, zo blijkt uit de eerste schatting van het Duitse statistiekbureau Destatis. Ook tonen de cijfers aan dat het landbouwareaal in Duitsland een stijging van 0,5% neerzet.
10 Augustus 2020
graanexport vrachtschip

Nieuws Granen

Voorschotprijs graanpool CZAV €145 per ton

De voorschotprijs van de CZAV graanpool bedraagt €145 per ton. Deze prijs geldt voor baktarwe, maal- en zomertarwe, overeenkomend met ongeveer 90% van de totale graaninname bij de Zuid-Nederlandse coöperatie.
7 Augustus 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden